Ultima actualizare: azi, 11:56

Gastro

Restaurantul Shanghai – mâncare chinezească, preţuri aproape acceptabile

Satu-Mare_2607_restaurant shanghai_sAm revenit după o săptămână de pauză cu rubrica „Unde mâncăm?”. Iniţial vroiam să trecem pe la o pizzerie destul de nouă, La Famiglia, deschisă pe Cuza Vodă, dar la faţa locului am descoperit că e închisă de ceva vreme. Cum aveam treabă în faţa Muzeului Judeţean, am decis să intrăm la Shanghai, restaurantul chinezesc, dacă tot nu i-am mai trecut pragul de câţiva ani.

 

La intrare ne întâmpină o doamnă şi ne invită să ne aşezăm oriunde vrem, oricum era goală toată grădina de vară. Evităm umbrelele cu reclamă la bere şi suc şi ne aşezăm într-un colţ, unde în decor erau câteva elemente chinezeşti. Doamna care ne-a întâmpinat, este şi ospătara restaurantului, ne aduce urgent meniurile şi ne întreabă cu ce să ne servească de la bar. Alegem două ape minerale. Cum eram trei persoane, ea ne spune că ne putem alege ceva din frigiderele de pe terasă, dar că nu mai are decât suc „cel din sticlele verzi”. Simpatică remarca, ne-a stârnit râsul, era vorba de 7Up. I-am mulţumit, ne rezumăm doar la cele două sticle de apă minerală.
 

Începem studierea meniului. Parcă ne-am dori ceva preparat cu peşte. Aflăm de la ospătară că pestele Pangasius este prăjit în ulei, nicidecum la grătar. Renunţăm la idee şi după câteva minute bune de studiat oferta alegem trei meniuri diferite: o porţie de YU XANG YOU SI (pulpă de porc cu gust combinat iute-dulce-acrişor), o porţie de BA BAO JI (piept de pui cu 8 feluri de legume şi ananas) şi WU CAI JI SI (piept de pui cu 5 feluri de legume sotate). Toate cu un platou mare de orez, la comun.
 

Ospătara ne întreabă dacă nu dorim un sos suplimentar la felurile de mâncare comandate. Are de oferit clasicul sos chilli sau un sos picant preparat de ei. Normal că alegem sosul casei. Ne informează că toate mâncărurile sunt preparate pe loc, astfel că ne înarmăm cu răbdare. Dar după aproximativ 15 minute, timp în care discutăm despre decor şi despre adevărata mâncare chinezească, despre diversele preparate chinezeşti fiecare cu povestea-i proprie, ciudată sau haioasă, apare comanda.
 

Porţiile sunt mari, primul fel servit la masă a fost pulpa de porc cu gust combinat iute-dulce-acrişor. Mirosul mâncării ne-a făcut să ne freamăte simţurile, aşa că gustăm cu toţii din primul fel. Apar şi cele două porţii de pui, fiecare cu numărul corect de legume, 5 sau 8. Începem să ne împărţim farfuriile între noi, pentru a gusta fiecare fel servit. Toate sunt delicioase iar porţiile sunt uriaşe. Combinaţia de gusturi, arome, legume alimentate de sosul picant adus într-un mic bol la masă, ne-a încântat atât gusturile cât şi simţurile.

 

 

Trebuie să recunoaştem că mâncarea a fost delicioasă, poate e doar pe gustul nostru, iar servirea ireproşabilă. A nu ştii ce băutură conţine acea sticlă verde, poate e mai bine, tot mai bună e o apă. Preţurile sunt ca şi la orice restaurant, aproape acceptabile, ţinem cont de porţiile mari servite, dar totuşi ni se pare prea mare pentru a servi masa în fiecare zi.
Prin urmare, vă recomandăm localul, aşa de ieşit măcar o dată pe lună, poate la încasarea salariului pentru o binemeritată recompensă şi pentru a mai schimba meniul.
Noi promitem să revenim.
 

Nota finală: YU XANG YOU SI – 18 lei, BA BAO JI – 20 lei, WU CAI JI SI – 19 lei, două ape minerale – 6 lei.
Total – 63 lei.
 

Apropo, orezul şi sosul casei nu au intrat în nota de plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.