Ultima actualizare: azi, 16:47

Sport

Americanca Lucas Italee, noua achiziție a CSM Satu Mare

Echipa de baschet CSM Satu Mare a realizat o nouă achiziție, Lucas Italee Malina efectuând marți primul antrenament, înlocuind-o pe Megan Zullo, care a părăsit echipa pentru că nu s-a adaptat la baschetul european. 

Lucas Italee este originară din Statele Unite ale Americii, fiind absolventă a Universității din Carolina de Nord. Are 1,75 m și evoluează pe pozițiile 1 și 2. A jucat și în Liga Profesionistă de Baschet Feminin din SUA, WNBA, evoluând pentru echipa Tulsa Shock. De asemenea, a mai jucat în Europa, în Israel și Croația. 

În campionatul universitar a jucat împotriva jucătoarele CSM-ului, Khadijah Whittington și a lui Utahya Drye. Aceasta o va înlocui pe Megan Zullo, care a declarat că nu s-a adaptat în Satu Mare, având o altă concepție despre baschetul european. 

Am jucat în 2011 în WNBA, la Tulsa Shock, o jumătate de sezon. De asemenea am jucat și în Croația, iar acum sunt aici, așteptând cu nerăbdare sezonul. Am auzit că CSM este o echipă foarte bună și mă bucur să fac parte din ea. Vreau să ajut echipa, să îmi aduc aportul, să contribui cât pot de bine. Fetele sunt minunate, antrenorul la fel. Țara mi s-a părut minunată încă de când am coborât din avion”, a declarat Lucas Italee Malina. 

Antrenorul CSM-ului, Dan Fleșeriu, a declarat că sportiva are referințe bune evoluând în WNBA, însă și în Croația și Israel, astfel că nu este la prima experiență în baschetul european. Acesta a precizat că a trecut de testele fizice, însă este un pic în urmă cu pregătirea față de celelalte jucătoare care se antrenează deja de o lună împreună. 

Are referințe destul de bune, dar vom vedea ce poată să facă pe teren, în cadrul echipei. Sper să avem noroc și să reușim să o integrăm. Primul antrenament nu este relevant. A venit aseară încă fusul orar este dat peste cap. A dat câteva teste fizice, le-a trecut bine, dar va fi evident în urmă cu pregătirea pentru că noi am început încă de acum o lună. Se pregătea acasă. Nu este chiar foarte mult în urmă. Vom vedea mâine, când vom juca cu băieții de la Mihai Eminescu, care se pregătesc să plece la un turneu internațional. A fost adusă pentru a o înlocui pe Zullo, pentru a o ajuta pe Anne pe poziția de conducător și pe poziția 2, de aruncător. Nu este shooter, aruncător așa cum era Zullo, dar sper să descurce mai bine împotriva presingului și să o ajute pe Anne mai mult”, a declarat Dan Fleșeriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.