Când 44 e mai decât 46!

5 octombrie 2012 | 0 comentarii

Demult nu mai este un secret faptul că nişte firme de lichidare fac „insolvenţă”, după cum le vine lor mai bine. La buzunar, bineînţeles! 

O poveste cu o licitaţie cât se poate de dubaşă a avut loc în vara aceasta, având ca obiect o casă cu mansardă, aflată în buricul târgului, în Satu Mare, pe strada Retezatului. 

Proprietarii acesteia, falimentari, au pierdut-o, ca atâţia alţi ghinionişti, înghiţiţi de valurile negre şi înspumate ale crizei economice! 

La licitaţie s-au înscris doar două persoane care au depus actele necesare precum şi garanţia de participare. 

Unul dintre participanţi oferise iniţial 46.000 de euro, ofertă respinsă, fiind considerată sub valoarea reală a imobilului. 

Ciudat este însă că preţul de strigare la licitaţie a fost stabilit totuşi la 44.000 de euro plus TVA. 

Ei, dar necunoscute-s căile „insolvenţei” dar ofertantul cu 46.000 de euro a fost scos din joc pentru că ar fi întârziat…3 (trei) minute, la reclamaţia celuilalt ofertant. 

Pornind de la această obiecţie, lichidatorul judiciar l-a şi scos din licitaţie pe „întârziat”. Acesta susţine însă că nicăieri nu a fost afişat anunţul cu ora de participare 9,30. Poate pe un anunţ lipit în spatele dulapului, cine ştie… 

Şi chiar să fi întârziat cele trei fatidice minute, interesul lichidatorului ar fi trebuit să fie acela de a obţine o sumă cât mai mare pentru imobilul cu pricina, având în vedere că ofertantul respins oferise, din start, o sumă mai mare decât preţul de pornire a licitaţiei. Dar, cum vă spuneam, necunoscute-s căile „insolvenţei”! 

Cel rămas singur în cursă, negreştean de loc, nu a „înţeles” să ofere mai mult de 44.000 de euro, preţ la care s-a şi adjudecat casa cu pricina. 

Şi uite aşa, 44.000 de euro a fost o sumă mult mai bună decât 46.000 oferită de celălalt licitator dar chestiile acestea nu mai deranjează nici măcar organele de cercetare penală. 

Zice-se că totuşi, câştigătorul ar fi renunţat la casă, cu toate că se spune că ar fi făcut nişte lucrări de renovare, cu mult înainte de licitaţie, că doar era sigur de izbândă! 

E drept, nimic nu ne mai poate mira de multă vreme, dar uite, totuşi, avem aici un caz „pe ţeavă”. Credem că aţi şi ghicit că nimeni nu va avea interesul să apese pe trăgaci!

Categorie: Coşul cu VIPere, Mai multe...

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest