Ultima actualizare: azi, 15:02

Editorial

Lupul între lalele

Nu ştiu ce drac împieliţat le-a şoptit guvernanţilor că ar putea să le tragă una la olandezi, de să se sature de antişengăneală, dar efectul a fost exact invers. Dacă politrucii dâmboviţeni îşi imaginează că pot forţa astfel mâna Olandei, atunci este momentul să-i anunţ că au trecut încă un test de autentică dobitocie. Incidentul lalelelor olandeze va avea cu siguranţă implicaţii deosebit de grave în viitor. 

Copita portocalie trasă între gingaşele lalele poate le va da idei şi altor ţări europene, cum este deja şi cazul Finlandei, de a ne întoarce scârbite spatele. 

Pentru că în lumea bună, cu găinării de acest gen nu poţi intra în vecii vecilor. Dar se pare că PDL este hotărât să facă zdrenţe imaginea României care şi aşa era destul de terfelită. 

Poate mai grav decât acest circ penibil este precedentul pe care îl creăm la frontieră astfel că atunci când într-adevăr ne vom confrunta cu o problemă serioasă nu o să ne mai creadă nici dracu. Va fi exact ca în păţania lui Petrică şi lupul, atâta doar că de data asta lupul se va rătăci printre lalele şi nu o să ajungă cât îi veacul în frumosul orăşel, pe numele lui, Schengen. 

Sigur că este mult mai comod să ieşi cu astfel de trucuri ieftine, care la drept vorbind îi costă scump pe producătorii şi vânzătorii florilor, decât să ieşi la luptă împotriva corupţiei. Ce nu ştiu suavii olandezi este că lupta anticorupţie e sinonimă pentru pedelei cu sinuciderea, ori hulpavii ăştia care devastează de câţiva ani România nu prea vor să şi-o tragă ei înşişi. 

Olandezii, ori de câte multe ierburi ar fuma, mirosi ori gusta, tot nu pot fi păcăliţi cu varza scandalului bacteriilor ascunse-n lalele. Acest episod grotesc pe alocuri şi sinistru peste tot este extrem de elocvent pentru modul în care ştiu ăştia să gestioneze o situaţie. 

Dacă în prostia lor incomensurabilă şi-au imaginat că pot face un mic şantaj cu multe flori, atunci este clar la ce sunt în stare să se dedea atunci când este vorba de vreun necăjit de românaş care le-ar ieşi din vorbă. 

Şi dacă până acum cineva îşi făcea iluzii că vremelnicii guvernanţi de astăzi ar avea vreo minimă intenţie de a face ceva util pentru ţara aceasta, cred că pocinogul cu Olanda i-a năruit toate aşteptările. 

Nu ştiu ce tâmpenii va mai face armata asta periculoasă a lui Boc. Nu ştiu cât va mai suporta poporul acesta barbara ocupaţie portocalie. Dar dacă nu ne deşteptăm repede ăştia sunt în stare să ne paraşuteze direct în Asia, oricum avem în frunte un Conducător cu pronunţate trăsături şi apucături mongoloide. 

Până atunci însă, n-avem decât să-l învăţăm pe lup să pască lalele, iar noi, popor mioritic ce suntem, să ne mulţumim cu ce-o rămâne…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.