Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Prefectul va urmări personal soluţionarea retrocedării pădurilor la Certeze

Aproximativ 30 de persoane au ţinut să fie prezente la întâlnirea cu prefectul Eugeniu Avram, în cadrul audienţelor susţinute în data de 19 octombrie la Certeze.

Încă de la începutul dialogului cu prefectul, cetăţenii au reclamat numeroasele probleme cu care se confruntă pentru a-şi redobândi dreptul de proprietate şi folosinţă asupra terenurilor forestiere. Prin documente sau prin argumente privind folosinţa de zeci sau chiar sute de ani asupra pădurilor din zonă, locuitorii din Certeze, Moişeni şi Huta Certeze au cerut prefectului să intervină pentru ca acest calvar să ia sfârşit şi să nu mai fie nevoiţi să plătească pentru lemne atâta vreme cât au păduri dar pe care nu le pot folosi. Mai mulţi certezani au reclamat defrişările ilegale din pădurile la care au dreptul însă pe care nu au fost puşi în posesie, activităţile fiind sesizate organelor abilitate.

 

Pentru a da un semn că se doreşte cu adevărat sprijinirea cetăţenilor, prefectul Eugeniu Avram a decis ca un jurist din cadrul Instituţiei Prefectului să se deplaseze de acum înainte la Certeze la toate şedinţele comisiei locale de aplicare a legilor fondului funciar. Comisia locală va trebui să revadă toate dosarele pentru a se stabili, în baza actelor existente, care cereri sunt sau nu îndreptăţite, concomitent expertul topograf angajat de primărie va trebui să inventarieze terenurile care fac obiectul cererilor de retrocedare.

 

De asemenea, prefectul Eugeniu Avram a dispus Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare şi Poliţiei să intensifice controalele pentru depistarea celor care defrişează ilegal pădurile nu numai în zona Certeze dar şi în alte zone din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.