Ultima actualizare: azi, 21:48

Sport

Victorie facilă pentru CSM, în Cupa României. Președintele CSM, scos de polițiștii locali de pe teren

Jucătoarele de la CSM Satu Mare s-au impus ușor astăzi pe teren propriu în meciul cu CS Nova Vita Târgu Mureș, în primul tur al Cupei României la baschet feminin, scor final 84-54 (27-12, 14-8, 23-11, 20-23). 

Startul meciului a fost marcat și de un mic incident, în care protagonist a fost președintele CSM-ului, Vasile Fogel, care a intrat pe teren, în stare de ebrietate, dorind să vorbească la microfon. În cele din urmă, acesta a fost scos de pe teren de către polițiștii locali. 

Amintim că Vasile Fogel nu este la primul incident de acest gen. Acesta a mai fost scos de pe teren tot în astfel de circumstanțe, la Final Four-ul Cupei României la baschet, din urmă cu două sezoane, desfășurat în sala LPS Satu Mare. Conducerea Primăriei și-a exprimat nemulțumirea față de anumite cheltuieli de la club, solicitând un audit financiar. 

Antrenorul CSM-ului, Dan Fleșeriu, începe meciul cu un prim cinci format din Andreea Orosz, Khadijah Whittington, Hajnalka Szlimak, Shanika Freeman și Annemarie Părău, cea din urmă reușind să deschidă scorul. 

Sătmărencele domină meciul încă de la început, adversarele din Târgu Mureș nereușind să pună prea multe probleme gazdelor, care la finalul primului sfert aveau deja un avantaj de 15 puncte. Diferența dintre cele două echipe se mărește până la finalul sfertului secund, jucătoarele CSM-ului intrând la pauză cu un avans de 21 de puncte. 

Elevele antrenate de Dan Fleșeriu conduc meciul de la un cap la altul. Adversarele de la CS Nova Vita nu reușesc să revină în joc deși antrenorul CSM-ului rulează aproape tot lotul de jucătoare. Monica Ivan este singura jucătoare care nu este introdusă pe teren. 

Jucătoarele CSM-ului conduc la un moment dat și cu 37 de puncte, oaspetele nereușind să găsească soluții pentru a le contracara pe fetele noastre. Meciul se încheie fără probleme pentru CSM, scor 84-54. 

Joi se va disputa returul Cupei României, în compania jucătoarelor de la CS Nova Vita, tot la Satu Mare, adversarele preferând să joace și cel de-al doilea meci aici. 

Antrenorul CSM-ului, Dan Fleșeriu, a declarat că jucătoarele au făcut un joc mai relaxat, mai ales că aveau un avantaj confortabil, motiv pentru care s-au apărat mai slab din cauza lipsei de concentrare. Acesta a declarat că nu știa nimic despre jocul adversarelor, iar în ceea ce privește relațiile dintre elevele sale, mai este de lucrat, fiind nevoie de mai multă omogenitate având în vedere jocurile mai dificile care urmează în campionat. 

”Nu știam nimic despre adversare, s-au întrunit doar cu câteva zile în urmă, cam vreo 10 zile, dar au câteva jucătoare bune. Un joc mai relaxat al fetelor noastre, care atunci când au avut o diferență considerabilă nu s-au mai concentrat așa bine în apărare. A fost un joc bun, dacă îl luăm ca și joc de pregătire pentru ceea ce ne va aștepta în campionat. Din păcate, se vede că jocul nu este încă destul de legat că nu ne dăm pasele unde ar trebui și jocul nu curge suficient de lin, așa cum mi-aș dori, dar e normal, avem doar 3 săptămâni de pregătire”, a declarat Dan Fleșeriu. 

Pentru CSM au înscris Khadijah Whittington 14p (10 recuperări), Utahya Drye13p, Dara Kovacevic 12p, Megan Zullo 11p, Andreea Orosz 8p, Renata Szmutku 6p, Anita Nagy 6p, Rada Giurgiu 5p, Annemarie Părău 4p, Hajnalka Szlimak 3p, Shanika Freeman 2p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.