Ultima actualizare: azi, 13:06

Sport

Victorie ușoară pentru CSM, în prima etapă a Ligii Naționale

Jucătoarele CSM-ului s-au impus sâmbătă pe teren propriu, într-o manieră categorică, împotriva echipei CST BC Alexandria, în primul meci din Liga Națională de baschet feminin, scor final 86-68 (21-15, 21-10, 24-17, 20-26). 

Elevele lui Dan Fleșeriu au reușit să câștige facil primul meci disputat în compania adversarelor din Alexandria, chiar dacă în ultimele sezoane, oaspetele au câștigat de fiecare dată la Satu Mare. Antrenorul CSM-ului începe meciul cu un prim cinci format din Annemarie Părău, Andreea Orosz, Utahya Drye, Shanika Freeman și Khadijah Whittington. 

Sătmărencele ratează primul atac, adversarele reușind astfel să deschidă scorul, primele puncte pentru CSM fiind înscrise de către Shanika Freeman. Dacă primul sfert este puțin mai disputat, în cel de-al doilea jucătoarele CSM-ului reușesc să se distanțeze, intrând la vestiare cu un avantaj de 17 puncte, scor 42-25. 

În a doua parte a jocului, primele puncte sunt înscrise de Freeman, jucătoarele antrenate de Dan Fleșeriu conducând în minutul cinci al penultimului sfert, cu 28 de puncte diferență, scor 57-29. Până la finalul meciului, adversarele mai reduc din diferență pe fondul lipsei de concentrare al sătmărencelor, care au un avantaj confortabil, iar partida se încheie cu scorul 86-68. 

Antrenorul CSM-ului, Dan Fleșeriu, a declarat că deocamdată mai este de lucru, însă jucătoarele au reușit și câteva faze bune în apărare. Acesta a precizat că Megan Zullo a părăsit echipa, întorcându-se în SUA, întrucât nu a reușit să se adapteze în Satu Mare, în locul acesteia urmând să vină o altă sportivă americană. 

În sfârșit am reușit să câștigăm un meci acasă cu Alexandria, după mult timp. Mă bucur că fetele au arătat câteva faze bune de apărare și am reușit să facem distanțe, la un moment dat, chiar foarte mari. Cu Megan Zullo, am ajuns la o înțelegere ca ea să plece acasă, întrucât nu s-a integrat, nu îi plăcea aici și avea altă părere despre baschetul din Europa. În locul ei va veni altă jucătoare. Deocamdată mai avem foarte mult de lucru. Mai avem în apărare de lucru, am luat niște coșuri ușoare. Deși am făcut multe faze apărare bună, în anumite momente am luat coșuri mult prea ușor”, a declarat Dan Fleșeriu. 

Proaspăt numită membră a Comitetului director al CSM, viceprimarul Marcela Papici a declarat că a trăit la maxim acest meci, exprimându-și dorința de ajuta echipa din postura pe care o are. Aceasta a precizat că speră să fie liniște la echipă, iar jucătorii să se concentreze doar pe antrenamente și meciuri, de celelalte aspecte urmând să se ocupe Comitetul director și președintele clubului. 

Papici a menționat că luni va avea loc prima ședință a noului comitet director, în care se vor atribui sarcinile și va fi elaborată strategia. Viceprimarul a spus că în acest moment sunt probleme de ordin financiar la club, însă se vor căuta sponsori pentru a aduce mai mulți bani. 

La maxim am trăit acest meci. Vreau să pun umărul și să ajut cu tot ce îmi stă în putere ca această echipă să ne reprezinte cu brio. Am fost mulțumită cu ce a arătat tabela la final. Sunt novice în domeniu. Avem echipă, avem bancă. Avem un antrenor care se implică în mod excepțional și eu cred că avem toate premisele ca să câștigăm”, a declarat Marcela Papici. 

Referitor la situația clubului, viceprimarul a precizat următoarele: ”Să facem tot ce ne stă în putință, ca ele să se concentreze doar asupra antrenamentelor și jocurilor. Nu trebuie să fie preocuparea fetelor sau a băieților de la handbal sau preocuparea antrenorilor, tot ce trebuie să se rezolve într-un birou, respectiv buget, taxe, echipament, înscrieri. Toate astea sunt problema comitetului director și a președintelui clubului. Vrem să le degrevăm de probleme de acest gen ca ele să se poată concentra pe meciuri. Sper din tot sufletul să reușim să instaurăm o stare de liniște, asta ne dorim. E puțin devreme să promitem lucruri. Luni va avea loc prima ședință a comitetului director, în care vom atribui sarcini, vom vedea ce preluăm, ce ducem mai departe, care va fi strategia. Avem din păcate probleme la buget pentru că preluăm un club a cărui situație financiară nu este roz. Trebuie să facem rost de bani. Ne-am propus să mobilizăm puțin sponsorii, un pic mai mult decât s-au implicat până acum, să promovăm un pic echipa”. 

Pentru CSM au înscris: Utahya Drye 16p (8 recuperări), Andreea Orosz 14p, Shanika Freeman 12 p (9 recuperări), Hajnalka Szlimak 10p, Dara Kovacevic 10p, Annemarie Părău 9p (11 pase decisive), Khadijah Whittington 8p, Rada Giurgiu 7p.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.