Ultima actualizare: azi, 20:42

Primarul Copil gheorghe
Locale

Bătaie la Călineşti. Primarul l-a băgat în spital pe viceprimar

Scandal la Călineşti. Viceprimarul Vasile Birtoc (PDL) îl acuză pe primarul Gheorghe Copil (PSD) că l-a bătut în cursul acestei dimineţi.

Primarul Copil gheorghe

Primarul comunei Călineşti Oaş, Copil Gheorghe

 

Conflictul dintre cei doi aleşi continuă cu un nou episod, însă de această dată victima este viceprimarul Birtoc. Acesta a depus plângere penală pentru lovire şi alte violenţe împotriva primarului. Între cei doi a izbucnit o ceartă în această dimineaţă, motivul disensiunii reprezentându-l vechiul birou al viceprimarului. Deranjat de faptul că viceprimarul avea biroul prea aproape de al său, primarul Gheorghe Copil (foto) a decis să îl mute într-o altă încăpere, mai îndepărtată. La uşa fostului birou al viceprimarului a fost pus ca paznic un angajat al primăriei, ca să nu îl lase pe Birtoc să mai intre în fostul său birou, fapt ce a declanşat un nou scandal între aleşii din Călineşti-Oaş. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Roxana Cristea, a declarat că a fost depusă o plângere, poliţiştii demarând o anchetă. Viceprimarul Vasile Birtoc a refuzat să dea declaraţii cu privire la acest subiect, precizând doar că este la spital, unde i se administrează perfuzii. Nu este primul incident de la Călineşti-Oaş, anul trecut în luna septembrie, având loc o bătaie în toată regula la şedinţa Consiliului Local. Spiritele s-au încins după respingerea unui proiect privind transferul dreptului de proprietate asupra unui imobil, astfel că între tabăra care are majoritate în consiliu, controlată de viceprimarul PDL Vasile Birtoc şi cea controlată de primarul PSD Gheorghe Copil a izbucnit un conflict. În urma acestui scandal, viceprimarul s-a ales cu dosar penal pentru lovire. 

 

Viceprimarul Vasile Birtoc este susţinut şi de deputatul Ţării Oaşului, Andreea Paul, care precizează într-un comunicat de presă, că va face interpelări în Parlamentul României pe acest subiect.

„Justiţie pentru Birtoc Dinu! În ce lume totuşi trăim? În Călineşti Oaş (Satu Mare) a fost bătut viceprimarul PDL Birtoc Dinu de către primarul PSD Copil Gheorghe. Pe mâinile cui încape Puterea? Pe cele ale lui Copil Gheorghe? Primarul care şi-a arătat astfel competenţa agresându-şi fizic opozantul. De data asta a depăşit orice limite omeneşti: Birtoc Dinu este în spital. De când au încăput frâiele Primăriei Călineşti pe mâinile primarului Copil, acesta a folosit-o în mod repetat, într-un singur sens: anularea fizică a celui care-i atrage atenţia despre lipsa sa de eficienţă, de jocurile sale necurate. Aşa ceva nu este omeneşte admisibil. Este momentul ca Poliţia şi Procuratura din Satu Mare să-şi facă datoria eficient. În calitate de deputat de Satu Mare, voi face interpelări în Parlamentul României către ministrul Administraţiei şi Internelor până la rezolvarea cazului. Cer o delimitare imediată a liderilor Victor Ponta şi Crin Antonescu de primarul lor, Copil Gheorghe. Ar fi o dovadă astfel că măcar şefii de alianţă ai primarului Copil, ştiu la ce foloseşte Puterea!”, se arată în comunicatul remis de Andreea Paul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.