Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Mai mulţi tâlhari reţinuţi de poliţişti

Talharie

Talharie

Tânărul care a acostat mai multe persoane în zona pasajului de cale ferată,  furându-le ulterior telefoanele mobile, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii sătmăreni.

În urma anchetei efectuate în acest caz de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi cei ai Biroului Judeţean Transporturi, a rezultat că Alin B., de 18 ani, din Satu Mare, încarcerat în prezent în Arestul Inspectoratului, a comis în ultima săptămână patru infracţiuni de tâlhărie şi un furt, cauzând un prejudiciu de 4.700 lei.

Suspectul folosea acelaşi mod de operare: acosta minori în zona căii ferate şi pretextând că doreşte să trimită un mesaj, le cerea telefonul mobil, scopul urmărit fiind însă acela de a sustrage bunul. În momentul în care victimele ripostau, încercând să-şi recupereze telefoanele, suspectul recurgea la ameninţări şi chiar la violenţe pentru a păstra bunurile însuşite pe nedrept.

Au fost recuperate 2 telefoane mobile, suspectul vânzând bunurile şi cheltuind la jocuri de noroc sumele obţinute.  Alin B., cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi furt, va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

O altă minoră, de 16 ani, din Sanislău, este cercetată de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale pentru comiterea unei infracţiuni de furt. Fata i-a propus unui şofer bulgar să întreţină relaţii sexuale şi, profitând de un moment de neatenţie, i-a sustras din maşină portmoneul cu acte personale şi sume de bani.

Şi poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petreşti, sesizaţi cu privire la sustragerea de bunuri din anexa gospodăriei unui localnic din Tiream, au identificat persoana suspectată de comiterea faptei şi au recuperat prejudiciul de 400 lei. Asupra suspectului, Vasile C., de 32 de ani, din Iaşi, poliţiştii au găsit şi un cuţit cu lama de 12.5 cm, bărbatul fiind anchetat atât pentru furt  calificat, cât şi pentru port ilegal de armă albă.

Poliţiştii recomandă sătmărenilor să evite interacţiunea cu persoane necunoscute, care abordează, de regulă, trecătorii în zona gărilor, autogărilor ori în apropierea barurilor şi să nu dea curs provocărilor venite din partea unor asemenea indivizi. Evitaţi deplasarea pe trasee aflate în zone mai puţin circulate, iar când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi deplasaţi-vă prin locuri intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră !

Nu acceptaţi compania persoanelor de sex feminin necunoscute, ele pot fi autoare sau complice la tâlhării !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.