Ultima actualizare: ieri, 22:26

Cosmin Ratiu, Adrian Cozma, conferinta presa PDL Satu Mare
Locale

PDL Satu Mare va ataca hotărârea de majorare a taxelor și impozitelor locale

Cosmin Ratiu, Adrian Cozma, conferinta presa PDL Satu Mare

Cosmin Ratiu, Adrian Cozma, conferinta de presa PDL Satu Mare

PDL Satu Mare va ataca în instanță hotărârea de Consiliu Local prin care se aprobă majorarea taxelor și impozitelor locale cu 16%, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă președintele Organizației Județene de Tineret, avocatul Adrian Cozma, la care a mai participat și consilierul local Cosmin Rațiu.

Consilierul local din partea PDL, Cosmin Rațiu, a declarat că majorarea taxelor și impozitelor, aprobată luni în ședința extraordinară a Consiliului Local, a șocat opinia publică, întrucât în luna decembrie primarul Dorel Coica a spus că la Satu Mare nu va crește nivelul acestora. Potrivit acestuia, sătmărenii sunt nevoiți acum să plătească impozite mai mari, însă în schimb nu li se oferă nimic în plus, drumurile fiind în continuare în stare proastă, nu există locuri de parcare suficiente la ore de vârf, igiena orașului este deficitară, iar autoritățile locale nu au niciun plan pentru îmbunătățirea acestor aspecte.

În luna decembrie am fost anunțați că nu se vor majora taxele și impozitele. Ne trezim brusc că se aprobă majorarea acestora. În opt luni de mandat, primarul nu a făcut nimic, doar Mandinga, fasole și cârnați, iluminat public second-hand, ce au pus alții deoparte în depozite sau la casat, au adus la Satu Mare”, a declarat Cosmin Rațiu.

De cealaltă parte, avocatul Adrian Cozma a declarat că PDL vine în ajutorul sătmărenilor și va ataca în instanță hotărârea adoptată luni de Consiliul Local, deoarece nu respectă mai multe proceduri, printre care realizarea unei dezbateri publice pe această temă, având în vedere că este un act normativ, care îi afectează pe toți sătmărenii, iar termenul de convocare pentru ședința extraordinară nu s-a respectat.

Acesta a precizat că sunt încălcate Legea nr. 215 din 23 aprilie 2011 și Legea nr. 52 din 21 ianuarie 2003, privind transparența decizională în administrația publică. ”Minciuna a ajuns politică de stat, dar luni s-a dovedit că este și la nivel local. Vom ataca hotărârea, dorința noastră este de a o desființa. Era normal să aibă loc o dezbatere publică pe această temă”, a declarat Adrian Cozma.

Cei doi au discutat și despre coplata în sănătate și bugetul pe 2013, prin care USL demonstrează că nu are nicio soluție pentru creșterea economică. Aceștia au spus că impunerea unui impozit de 3% din cifra de afaceri, noile impozite din agricultură și noul cod fiscal, vor produce efecte negative în economia românească, ce vor duce la desființarea a zeci de mii de firme, pierderea a zeci de mii de locuri de muncă și dezvoltarea evaziunii fiscale.

[EPSB title=”Taxele și impozitele locale, majorate cu 16%” href=”https://portalsm.ro/2013/01/taxele-si-impozitele-locale-majorate-cu-16/”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.