Ultima actualizare: azi, 14:26

proiect biblioteca judeteana Satu Mare
Locale

Sediu de peste 13,5 milioane euro pentru Biblioteca Județeană. Vezi proiectul

proiect biblioteca judeteana Satu Mare

Proiectul Bibliotecii Judetene Satu Mare

Biblioteca Județeană va avea un sediu modern, în valoare de peste 13,5 milioane de euro, potrivit studiului de fezabilitate aprobat luni, în ședința ordinară, de către consilierii județeni.

Aleșii județeni au votat ieri proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice în faza Studiu de Fezabilitate, pentru obiectivul de investiții – “Biblioteca Județeană Satu Mare”, ce va fi situată pe str. Mihail Kogălniceanu, nr.5. Viitorul imobil va fi format din demisol+parter+4 etaje( D+P+4E). Suprafața totală a terenului este 1.726 mp, suprafața construită totală va fi de 1.225,30 mp, iar suprafața desfășurată totală propusă este de 6.643,70 mp. Valoarea totală a investiției este de 61.351.598 lei, respectiv 13.611.003 euro, TVA fiind inclusă. Din această valoare, Construcția + Montajul se ridică la suma de 40.140.734 lei (8.905.321 euro). Finanțarea investiției va fi asigurată de la Bugetul local al Județului Satu Mare. Unul dintre obiectivele Consiliului Județean Satu Mare este construirea unei noi Biblioteci Județene, pe un nou amplasament, având în vedere atât insuficiența spațiului în care funcționează în prezent instituția, precum și problemele de natură juridică legate de actualul amplasament, de pe str. Decebal. nr. 2.

În urma negocierilor cu Federalcoop Satu Mare, Biblioteca Județeană își mai poate desfășura

activitatea în sediul actual doar pe o perioada limitată, și anume 3 ani începând cu data de 01.08.2011. Chiria achitată de Consiliul Județean către Federalcoop pentru sediul Bibliotecii este 11.500 de euro pe lună (fără TVA).

Având în vedere situația actuală improprie a Bibliotecii Județene, care are un număr total de volume de cca. 450 000 și o frecvență de vizitatori de cca. 500 persoane/ zi, respectiv Legea Bibliotecilor nr. 334/31.05.2002, care prevede o suprafață minimă de 0,015 mp/ locuitor, la populația actuală a județului Satu Mare, se estimează ca necesară o suprafață utilă de cca. 5000 mp. În urma elaborării Studiului de Fezabilitate, se estimează că în cca. 10 ani patrimoniul Bibliotecii Județene va crește la cca. 550.000 volume, luând în considerare și apariția unor servicii și funcțiuni noi, precum biblionet, multimedia, ludoteca etc.

Imobilul de pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 5, a fost dat în administrarea Consiliului Județean Satu Mare, printr-o hotărâre de Consiliu Local, în 28.07.2011.

Întocmire documentației tehnico-economică în faza de Studiu de Fezabilitate pentru Biblioteca Județeană a fost întocmit de S.C. KASSTEL STUDIO S.R.L.

Biblioteca Județeană va fi dotată cu mobilier modern și ergonomic pentru depozitare carte (rafturi fixe sau mobile, pentru utilizatori și pentru personal). De asemenea, clădirea va fi dotată cu echipamente informatice moderne: calculatoare pentru utilizatori, calculatoare pentru personal, servere, laptopuri, copiatoare multifuncționale, scanere, imprimante, stație amplificare, smart TV , proiectoare și ecrane de proiecție, aparate foto, pickup- uri, dvd, cd player, casetofon, video casetofon, infrastructura proiectată va asigura condiții moderne pentru utilizatori și personal, instalații de climatizare și pentru stingerea incendiilor, integritatea colecțiilor prin măsuri de securitate la nivelul depozitelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.