Ultima actualizare: azi, 11:07

Adam, Cristofer, Sebastian
Locale

Campania „Redă-mi zâmbetul!”. Trei copii cu dizabilităţi au nevoie de ajutor!

caritas satu mareOrganizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare şi grupul Fotósklub organizează o expoziţie foto şi o licitaţie cu scop caritabil intitulat “Redă-mi zâmbetul!” în beneficiul a trei copii cu dizabilităţi. Fondurile strânse din vânzarea fotografiilor expuse, a licitaţiei pentru vinuri Nachbil şi din contribuţiile de participare vor fi destinate terapiei acestor copii la Centrul de Reabilitare Sf. Iosif unde specialiştii oferă copiilor şi familiilor lor un program de intervenţie personalizat pentru a oferi acestora şanse cât mai optime de integrare. Costul mediu pe lună al intervenţiei timpurii pentru un copil este de 250 de lei.

 Ádám are 1 an. El şi părinţii lui trăiesc împreună cu străbunica. Familia a apelat la serviciile Centrului de Reabilitare Sf. Iosif la recomandarea medicului neonatolog. Adam suferă de probleme de dezvoltare motorice şi alte probleme de sănătate care presupun intervenţii chirurgicale. Mama este în concediu  de îngrijirea copilului iar tatăl lucrează din greu să acopere costurile tratamentelor necesare pentru copil. La Centrul de Reabilitare Adam beneficiază de kinetoterapie  prin metoda Vojta şi frecventează împreună cu mama grupul de suport mama şi copilul axat pe iniţierea vorbirii la copii.

Cristofer este bebeluşul de 6 luni a unor părinţi tineri. Familia locuieşte în chirie, într-o casă cu o cameră şi bucătărie în comuna Vetiş. Părinţi muncesc din greu pentru a asigura toate cele necesare copilului. Situaţia financiară a familiei este precară. Bebeluşul suferă de probleme de dezvoltare motorică. Părinţii au venit cu el la Centrul de Reabilitare Sf. Iosif la recomandarea medicului neurolog. Cristofer beneficiază de kinetoterapie prin metoda Vojta.

Sebastian  are 5 ani şi trăieşte cu mama într-un apartament cu o cameră. Copilul este încadrat în grad de handicap grav având nevoie de asistent personal, rol îndeplinit de mama lui. Sebastian suferă de probleme grave de comunicare şi tulburări de comportament. El este beneficiarul Centrului de Reabilitare Sf. Iosif din 2010. Mama depune eforturi pentru a asigura traiul de zi cu zi. La Centrul de Reabilitare Sebastian beneficiază de terapie psihopedagogică.

Adam, Cristofer, Sebastian, Campania Reda-mi zambetul!, Caritas Satu Mare

Campania “Redă-mi zâmbetul!”

În cadrul evenimentului toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea să sprijine aceşti copii şi familiile lor prin cumpărarea fotografiilor expuse, prin licitaţie pentru colecţiile de vinuri oferite de Nachbil şi prin contribuţia de participare în valoare de 10 lei.

Vinurile Nachbil vor fi prezentate de Serli Csilla şi Johann Brutler. Preţurile de pornire la licitaţia pentru colecţiile de vinuri vor fi între 80 şi 250 de lei.

Fotografiile expuse au fost oferite de membri grupului „Fotósklub”: András Tamás, Babos Katinka, Bálint Erzsébet, Bancos Monica, Bándi Dániel Dávid, Bara Zolti, Bikfalvi Zsolt, Buti László, Cseresnyés Botond, Csók Zsolt, Derzsi Csongor, Gábor Lajos, Halász Szabó Haynal, Józsa Botond, Józsa Endre, Kanyó Attila, Kiss Zsolt,Keresztesi Jenő, Király Kariklea, Kiss Ádám, Kovács Levente, Kozma Erzsébet, Mihály Zoltán, Németh Emese, Olosz Ferenc, Paniti Márta, Pop Bandi, Simay Zsolt, Sándor-Tóth Zsuzsanna, Szatmári Blanka, Szénás Barnabás, Szentannai Róbert, Szentes Mónika, Tar Attila, Vajda Béci, Vajda József, Vas Zsigmond, Virág Botond. Preţul fotografiilor va fi 50 de lei sau 100 de lei.

Evenimentul va avea loc la Muzeul de Artă în data de 7 martie începând cu ora 18.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.