Ultima actualizare: azi, 14:40

tratamente inghinale
Sănătate

Cât de periculoase sunt tratamentele de înfrumuseţare a zonei intime

tratamente inghinaleTratamentele de infrumusetare a zonei intime incep sa castige din ce in ce mai mult teren in randul domnisoarelor si doamnelor care isi doresc sa afiseze o imagine sexy si ademenitoare in momentul in care se dezbraca.

Dar cu ce riscuri? Oricat de atractive ar fi tratamentele de infrumusetare, ele nu sunt lipsite de pericole si de urmari neplacute pentru cele care indraznesc tehnici moderne de decorare, impodobire sau remodelare a zonei intime.

Albirea genitala si anala

De cativa ani, piata produselor destinate infrumusetarii zonei intime cunoaste un adevarat boom. In prezent, exista o multime de metode prin care iti poti albi zona genitala sau chiar pe cea anala. Desigur, albirea anala nu este un lucru nou, aceasta tehnica fiind folosita de ani buni de catre actorii de filme porno.

Asadar, daca vrei sa deschizi nuanta zonei genitale sau a anusului, nu trebuie decat sa treci pragul unui salon de infrumusetare. Insa, medicii avertizeaza ca acest tratament pentru infrumusetarea zonei intime este destul de periculos, deoarece produsele de albire contin substante care pot irita grav pielea. Totusi, daca nu vrei sa tii cont de avertizarea medicilor, cel putin incearca sa nu folosesti produse care contin hidrochinona sau acid kojic.

Tatuaje inghinale si anale

Daca tatuajele inghinale au deja o vehce traditie in domeniul infrumusetarii zonei intime, cele anale abia acum incep sa capete notorietate. Conform medicilor, daca iti realizezi un tatuaj inghinal la un salon specializat si autorizat, nu ar trebui sa ai probleme. Insa, daca optezi sa ti-l faci intr-un salon neautorizat, te poti alege cu infectii si iritatii, mai ales daca ustensilele nu sunt bine dezinfectate. Acelasi lucru este valabil si in cazul tatuajului anal, spun medicii, deoarece pielea din acea zona este extrem de sensibila.

Pierce-uri in zona genitala

Pierce-urile in zona genitala pot fi incitante pentru partenerul tau, insa ele pot ascunde o multime de pericole. Indiferent daca iti pui “cercelusi” in labii sau in preputul clitoridian, trebuie sa stii ca zona are nevoie de cel putin o luna pentru a se vindeca. Pe langa acest factor, trebuie sa iei in considerare ca te poti alege cu reactii alergice, mancarimi si infectii periculoase.

Vajazzling

Vajazzling este o tehnica de infrumusetare a zonei intime care presupune lipirea unor rhinestone-uri sau cristale in zona pubiana, dupa epilare. Desi suna tentant sa-ti decorezi zona intima cu pietricele stralucitoare, trebuie sa stii ca tehnica vajazzling implica aplicarea unui adeziv puternic pe piele, apoi lipirea decoratiunilor. Medicii spun ca poti dezvolta de la o simpla inrosire a pielii, pana la iritatii si mancarimi.

Vopsirea parului pubian

Persoanele care prefera sa-si pastreze parul in zona intima apeleaza adesea la un tratament de infrumusetare aparent simplu, adica la vopsire. Considera ca este mai amuzant sa apara in fata partenerilor cu parul moscat, albastrui, blond sau roz, dar daca te tenteaza si pe tine aceast tratament de infrumusetare, tine cont ca pielea din zona intima este mult mai sensibila decat scalpul si te poti alege cu reactii alergice.

Epilarea braziliana

Epilarea braziliana are si ea riscuri, deoarece bacteriile pot patrunde foarte usor prin porii proaspat deschisi.

Vaginoplastia si labioplastia

Vaginoplastia si labioplastia sunt interventii chirurgicale care pot cauza infectii periculoase, pierderea sensibilitatii la atingere, lezari ale nervilor si sangerari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.