Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Bebeluș născut cu o boală extrem de rară la Satu Mare. Afectează unul din 600.000 de nou născuți

bebelus ihtiozaCaz rar la Satu Mare. Un bebeluș s-a născut cu o afecțiune ce se înregistrează la un nou născut din 600.000.

O femeie a născut luni la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare un băiețel, diagnosticat cu ihtioză vulgară congenitală, fiind o afecțiune caracterizată printr-un aspect aspru, solzos al pielii, anomalii ale părului și o susceptibilitate crescută la eczeme.

Băiețelul a fost născut la termen, având o greutate normală. În timpul sarcinii nu au fost identificate simptome ale acestei afecțiuni. Aceasta provine dintr-o mutație genetică, iar determinarea se face prin teste genetice speciale.

Directorul medical al Spitalului Județean, dr. Paula Mare – specialist în dermato-venerologie, a declarat că, potrivit unei lucrări de pediatrie americană, această afecțiune se înregistrează la nou născuți la un caz din 600 de mii.

Dr. Paula Mare a precizat că s-a luat legătura și cu centrele medicale universitare din Cluj Napoca și Timișoara, cărora le-a fost prezentat cazul, fiind confirmat diagnosticul de ihtioză vulgară congenitală.

Bebelușului îi sunt aplicate tratamente conservative. Boala poate să aibă remisiune completă în trei luni de zile, iar  în 99% din cazuri se vindecă.

Un comentariu

  1. adi tatar Răspunde

    as recomanda parintilor sa transfere copilul la clinica de pediatrie nr3 din cluj unde sigur o sa aiba parte de cele mai bune tratamente,in special la doamna doctor daniela iacob

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.