Ultima actualizare: azi, 14:38

Externe

Cel mai complex OM BIONIC din lume, expus la un muzeu din Londra

Om bionic

Om bionic

Un om bionic cu organe artificiale, sânge sintetic și membre robotice, care valorează un milion de dolari, a fost creat pentru a arăta minunile pe care le poate face medicina modernă. “Am fost surprinși să vedem câte părți ale corpului uman pot fi înlocuite”, spun cercetătorii care se ocupă de crearea lui Rex. 

Rex are aproape 2 metri înălțime, iar toate organele și părțile corpului au fost construite în laboratoarele a 18 universități și companii, fiind asamblate de compania britanică Shadow Robot. Capul omului bionic este făcut după chipul psihologului elvețian Bertolt Meyer, care folosește o mână bionică, în condițiile în care s-a născut fără mâna stângă, scrie totb.ro

“Am căutat noi tehnologii bionice, din interes personal, foarte mult timp și, până acum cinci sau șase ani, nu se întâmpla mare lucru. Apoi, deodată a avut loc o explozie de inovație”, spune psihologul.

Printre organele artificiale, se numără pancreasul, rinichii, splina și traheea. Lipsesc însă câteva organe vitale, cum ar fi stomacul, însă acest proiect recreează 60-70% din corpul uman. Deși arată ca un om obișnuit, lui Rex îi lipsește inteligența la nivel uman. Cu ajutorul unui program de inteligență artificială, el poate purta însă o conversație simplă.

Rex va fi expus la Muzeul de Știință din Londra până pe 1 martie, după care va merge la Washington, unde va fi expus la Muzeul Smithsonian. În final, cel mai complex om bionic de până acum va fi dezasamblat, iar părțile vor merge înapoi la furnizori.

2 comentarii

  1. Conspiratii Răspunde

    Aceste scenarii par a fi luate din filmele sf, insa se stie ca tot ce apare in filmele de acest gen sunt deja testate in laboratoare secrete din diverse parti ale lumii. In America se doreste deja sa se inlocuiasca paznicii cu roboti. Ramane insa o intrebare pe care multi si-o pun si care a fost rostita de Joan Slonczewski, microbiolog la colegiul Kenyon si autor al cartii sf “The Highest Frontier” : “Intrebarea este daca putem sa evoluam pana ne scoatem singuri din existenta, fiind inlocuiti treptat de masini? Si cred ca este o intrebare care ramane deschisa. “

  2. Conspiratii Răspunde

    Aceste scenarii par a fi luate din filmele sf, insa se stie ca tot ce apare in filmele de acest gen sunt deja testate in laboratoare secrete din diverse parti ale lumii.

    In America se doreste deja sa se inlocuiasca paznicii cu roboti. Ramane insa o intrebare pe care multi si-o pun si care a fost rostita de Joan Slonczewski, microbiolog la colegiul Kenyon si autor al cartii sf “The Highest Frontier” :

    “Intrebarea este daca putem sa evoluam pana ne scoatem singuri din existenta, fiind inlocuiti treptat de masini? Si cred ca este o intrebare care ramane deschisa. “

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.