Ultima actualizare: azi, 14:04

eurovision, semifinale, romania
Naţionale

Cine va reprezenta România la Eurovision? Sunt 32 de variante!

eurovision, semifinale, romaniaAproape 150 de piese au fost inscrise in acest an la preselectiile pentru Eurovision. Dupa ce a audiat participantii, juriul a ales 32 de melodii care vor intra in semifinala nationala – vezi cum poti alege piesa preferata!

Dupa un tur de forta prin tara – Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova – unde s-a desfasurat preselectia pieselor inscrise in concursul Eurovision 2013, juriul a incheiat auditiile si a ales 32 de piese pentru semifinalele nationale, ce vor avea loc in zilele de 23 si 24 februarie. Piesele alese de telespectatori impreuna cu juriul de specialisti vor concura apoi in finala de pe 9 martie. Cum se va alege melodia castigatoare? Prin votul telespectatorilor si al juriului, ambele “tabere” avand pondere de 50%.

Eurovision 2013 – preselectii nationale cu nume sonore

Cine a venit la preselectii? Printre altii, nepoata lui Carlos Santana – Renee Santana -, Robert Turcescu si trupa, Luminita Anghel, Elena Carstea, Electric Fence, Tudor Turcu, Cezar Ouatu, Alin Vaduva, Andrei Leonte – si s-au si calificat pentru etapa urmatoare.

Printre cei care au participat la preselectiile nationale Eurovision 2013, dar nu s-au calificat, se numara: Raluca Ocneanu, Irina Tanase (fosta concurenta la Vocea Romaniei), AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buza, Tiptil, Andreea Lazar.

De luni, 18 februarie, pe site-ul dedicat evenimentului artistic, www.tvr.ro/eurovisionromania/, sunt postate clipurile pieselor intrate in semifinala. Eurovision 2013 se va desfasura la Malmo, in Suedia, pe 14, 16 si 18 mai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.