Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Craniile de cal de la Drăgușeni provin de la un abator din Maramureș

colegiu prefecturalCraniile de cal descoperite pe raza localității Drăgușeni ar proveni de la un abator din județul Maramureș, a declarat în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Constantin Taloș.

Șeful IPJ Satu Mare, Constantin Taloș, a precizat că animalele au fost sacrificate cu un pistol specific de asomare, folosit de un abator din Maramureș, însă trebuie dovedit acest lucru.

”Acele cranii provin de la animale care au fost sacrificate în abator. Trebuie să vedem cum au ajuns craniile pe teritoriul județului Satu Mare”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

În data de 13 februarie, în localitatea Drăguşeni, la aproximativ 100 de metri de drumul agricol către satul Adrian se aflau dispersate, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, un număr de 68 de cranii dezosate de cal, care prezentau urme de asomare specifică sacrificării în abator. Craniile au fost adunate în vederea ecarisării acestora prin responsabilitatea Primăriei Turulung, prelevându-se totodată probe pentru contraexpertiza de specialitate.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Corneliu Ceică, a declarat că inspectorii au efectuat verificări la operatorii economici care procesează carne dar și la comercianți, precizând că nu s-au descoperit nereguli. Acesta a spus că nu există suspiciuni nici în ceea ce privește etichetarea.

Ceică a afirmat că în județul Satu Mare există un singur abator autorizat pentru sacrificarea cabalinelor, a firmei Unicarm, însă acolo nu s-au sacrificat niciodată cai. Potrivit directorului DSVSA spre județul Satu Mare nu a fost livrată carne de cal.

 

 

Un comentariu

  1. ytoni Răspunde

    ce mare branza, primaru din draguseni a luat spaga si a dat drum liber, pentru maramureseni sa depoziteze.
    Sigur , nimeni n-a vazut nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.