Ultima actualizare: azi, 16:47

lincoln, cinema grand mall,
Cinefilia

Două filme de Oscar: Lincoln și Silver Linings Playbook, la Cinema Grand Mall

lincoln, cinema grand mall,

Lincoln

Sătmărenii pot urmări începând de vineri la Cinema Grand Mall, două filme cu numeroase nominalizări la premiile Oscar din acest an, Lincoln și Silver Linings Playbook.

Nominalizat la 12 premii, Lincoln este unul dintre filmele favorite la câștigarea trofeului pentru cel mai bun film, iar Daniel Day Lewis este dat de specialiști câștigător pentru cel mai bun rol principal.

Nici Silver Linings Playbook nu stă rău, având opt nominalizări la Oscar, fiind, de asemenea, în cărți pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal (Bradley Cooper), dar și pentru rol secundar (Robert De Niro). Lincoln (2012) • Regia Steven Spielberg • Cu Sally Field, Daniel Day-Lewis, Tommy Lee Jones

Al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, va conduce Nordul spre o mare victorie împotriva Sudului în timpul Războiului Civil American (1861-1865). Astfel Abraham Lincoln este primul preşedinte american care a abolit sclavia şi a desăvârşit unitatea statelor americane. Bazat pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin “Rivalii: Geniul politic a lui Abraham Lincoln”, filmul se concentrează în special pe ultimele luni de viaţă ale lui Lincoln, romanul fiind prea stufos pentru a fi cuprins în întregime în film. Spielberg doreşte să-l surprindă pe Lincoln ca om al deciziilor ce au dus la scrierea istoriei, dar şi să reliefeze abilităţile sale politice incontestabile, tactul desăvârşit şi circumstanţele politice care l-au făcut să străbată cu succes o perioadă greu încercată” (Cinemagia)

Program: Vineri : 22:50 Sambata : 16:00 Duminica : 20:00 Luni : 21:10 Marti : 21:45 Miercuri : 18:00

Silver Linings Playbook (2012) Scenariu pentru happy-end • Regia David O. Russell • Cu Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver

”Pat este un fost profesor de liceu, care a petrecut 4 ani într-o clinică destinată tratării bolilor nervoase după ce a fost înşelat şi părăsit de soţia lui, Nikki. Mutându-se sub acelaşi acoperiş cu părinţii lui după ce este externat, Pat are impresia falsă că nu a lipsit de acasă mai mult de câteva luni şi este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki.

Vechii prieteni ai profesorului şi-au întemeiat între timp familii, tatăl lui este mereu într-o dispoziţie proastă fiindcă este fan al echipei de fotbal american Philadelphia Eagles, care pierde un meci după altul, iar psihiatrul cu care face şedinţe de terapie îl şochează pe Pat recomandându-i adulterul ca metodă de vindecare.

Situaţia se schimbă atunci când Pat o cunoaşte pe vecina Tiffany, o tânără văduvă care a fost concediată din cauza faptului că s-a culcat cu toţi colegii de serviciu după ce moartea soţului i-a cauzat o depresie severă. Afecţiunile mintale cu care se confruntă amândoi îi apropie pe Tiffany şi Pat, care devin prieteni şi încep să aibă sentimente profunde unul faţă de altul” (Cinemagia)

Program: Vineri : 18:55 Sâmbătă : 20:30 Duminică : 16:00 Luni : 17:10 Miercuri : 22:25 Joi : 17:00

Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013) Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare • Regia Tommy Wirkola • Cu Gemma Arterton, Jeremy Renner

 ”La 15 ani de la înfricoşătoarele evenimente din căsuţa de turtă dulce, Hansel şi Gretel sunt doi neîntrecuţi vânători de vrăjitoare. Chiar dacă se refac după chinul prin care au trecut, munca lor este relativ ușoară, pentru că blestemele și vrăjile nu se prind de ei.

Primarul din Ausburg îi angajează pentru a vâna o vrăjitoare malefică – Janssen – care plănuiește să sacrifice mulți copii la “Luna roșie” peste 2 zile. Pentru ca lucrurile să nu fie simple, cei doi trebuie să se ocupe de șeriful Berringer care a acaparat puterea în Ausburg și conduce, de asemenea, o vânătoare de vrăjitoare” (Cinemagia)

Program: Vineri : 17:10 , 21:10 Sâmbătă : 18:45 , 22:40 Duminică : 18:15 , 22:40 Luni : 19:25 Marţi : 18:00 Miercuri : 20:45 Joi : 19:15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.