Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

Drumul dintre Tășnad și Marghita, modernizat din fonduri europene

sedinta consiliu judetean (01)Consilierii județeni au aprobat astăzi, în cadrul ședinței extraordinare, proiectul pentru modernizarea tronsonului de drum dintre Tășnad și Marghita, finanțat prin Programul Operațional Regional.

Aleșii județeni au aprobat obiectivul de investiție ”Modernizare DJ 191 Marghita – Tășnad”, finanțat prin POR 2007-2013, axa prioritară 2 ”Îmbunătățirea infrastructurii de transport regional și local”. Valoarea investiției este de 84 milioane de lei, inclusiv TVA, din care investiţia propriu zisă în județul Satu Mare este de circa 20 de milioane de lei iar restul pe teritoriul judeţului Bihor. Contribuția Consiliului Județean este de 2%.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a declarat că lungimea tronsonului este de aproximativ 10 km, iar după reabilitare, acest drum poate fi o variantă de acces la autostrada Transilvaniei, mai ales pentru locuitorii județului din zona Careiului.

”Valoarea investiției este de 84 de milioane de lei, inclusiv TVA, iar partea județului Satu Mare este de 20 milioane de lei, aproximativ 4 milioane de euro. E important că reabilităm acest drum, ne poate ajuta să mai oferim locuitorilor județului Satu Mare o variantă de a ajunge ușor la autostrada Transilvania, pe legătura Satu Mare-Craidorolț-Tășnad-Marghita, după ce acest tronson va fi reabilitat. Ar mai fi valabilă varianta Satu Mare-Zalău și de acolo conectare la autostradă, dar mai este și această variantă, iar pentru zona Careiului este foarte accesibilă”, a afirmat președintele CJ.

Consilierii județeni au mai aprobat și crearea unui parteneriat pentru depunerea proiectelor ”Soluții integrate de dezvoltare locală bazate pe valorificarea tradițiilor și obiceiurilor locale prin sprijinul antreprenorului feminin în mediul rural (Lada de zestre)”, respectiv ”Tranzit II” – centru de asistență pentru femei, victime ale violenței domestice, finanțate prin POSDRU.

Județul Satu Mare este lider de proiect în cazul centrului de asistență, valoarea fiind de 900 de mii de euro, iar cofinanțarea este de 18 mii euro. În cadrul centrului, vor fi amenajate șase dormitoare, o sală de mese, sală de consiliere, de activități, birouri. Clădirea este situată în Căuaș, aflându-se în proprietatea Consiliului Județean.

2 comentarii

  1. SIMONA Răspunde

    DAR DRUMUL DE LA VIILE SATU MARE CAND SE FACE ESTE UN DEZASTRU!!!!!!!!!!!

  2. Liberal Răspunde

    acolo e primar ungur iar noi nu suferim ungurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.