Ultima actualizare: azi, 12:11

Dave Thomas, Buzz
Externe

Imaginea care a emoţionat Facebook-ul

Dave Thomas, Buzz

Dave Thomas si cainele Buzz

Un bărbat din Statele Unite care nu avea suficienţi bani să-şi recupereze câinele de la adăpost a fost ajutat pentru aceasta de mai multe persoane, impresionate de o fotografie care arată bărbatul în lacrimi lângă cuşca în care se afla câinele.

Dave Thomas, un bărbat din San Bernardino, Statele Unite, a fost reţinut săptămâna trecută pentru scurt timp pentru nereguli în trafic, motiv pentru care câinele lui, Buzz, o corcitură de pitbull, a fost dus la un adăpost de animale, potrivit Huffington Post.

După ce Dave a fost eliberat, Buzz, în vârstă de doi ani, îl aştepta la adăpostul de animale din San Bernardino, dar Thomas nu a putut plăti cei 400 de dolari necesari pentru a-şi lua câinele înapoi, potrivit postului de televiziune KABC.

În momentul în care Thomas a aflat că nu îşi poate lua câinele acasă, Maria Sanchez, o fotografă de la centru care s-a întâmplat să fie acolo, a surprins scena.

Bărbatul punea apă în castronul câinelui, el stătea acolo şi a băut din apă în jur de un minut, bărbatul s-a aşezat lângă el şi a început să plângă“, a povestit Sanchez.

Femeia a postat fotografia pe profilul ei de Facebook, unde numeroşi utilizatori de internet s-au oferit să îl ajute pe Dave. Din moment ce acesta nu lăsase niciun număr de telefon la centru, Maria Sanchez a trebuit să aflle cine era ca să îi poată oferi donaţiile.

Au urmat telefoane şi apeluri pentru ajutor postate online. A condus în tot oraşul ca să împartă fluturaşi, primind şi o amendă şi alegându-se cu maşina lovită.

În tot acest timp, oamenii au continuat să doneze, iar postul KABC a reuşit să îl identifice pe Thomas luni şi să-l pună în legătură cu Sanchez, care i-a dat vestea bună că putea să îşi ia câinele acasă.

Dumnezeu să te binecuvânteze, draga mea“, i-a spus acesta la telefon.

 Ulterior, a avut loc o turnură nefericită de situaţie pentru Maria Sanchez. Femeia de la centrul pentru animale a anunţat pe pagina ei de Facebook că bărbatul pe care l-a ajutat o ameninţă cu trimiterea în judecată.

Potrivit acesteia, Dave a sunat la un alt post de televiziune, KTLA channel 5, ca să le spună că Sanchez păstrează banii strânşi pentru câinele lui. În postarea de pe Facebook, femeia îi asigură pe cei care au donat că banii au ajuns la Dave pentru recuperarea câinelui, povestind exact desfăşurarea procesului:

Am transferat 842,07 dolari pe contul meu ca să acopăr cheltuielile pe care le-am făcut pentru taxele de la adăpost şi veterinar de pe cardul meu de credit personal. Am avut o discuţie [cu Dave] privind restul donaţiilor şi cum ar vrea să le cheltuiască. Am spus că ar fi o idee bună să plătească toate amenzile mari pe care le mai are ca să nu mai fie dus la închisoare în viitor. (…) I-am spus că fiecare ban care a fost donat va merge la el şi la Buzz, dar că nu aveam să îi dau bani gheaţă. I-am explicat că banii donaţi au fost o binecuvântare pentru el, am vrut să fiu sigură că respectăm acest lucru şi că folosim donaţiile în mod responsabil. El stătea lângă mine şi dădea din cap, fără urmă de răspuns, întrebare sau grijă.”

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.