Ultima actualizare: azi, 20:42

hoti locuinte
Locale

Mai mulţi hoţi au fost reţinuţi şi anchetaţi de poliţişti

 hoti locuintePoliţiştii sătmăreni, sesizaţi cu privire la comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe, au depistat principalii suspecţi în aceste cazuri, întocmind pe numele acestora dosare penale.

Poliţiştii Postului de Poliţie Certeze şi cei din cadrul Secţiei 9 Negreşti Oaş Poliţie Rurală au reţinut un bărbat de 51 de ani, Alexandru D.,din Satu Mare, suspectat că a pătruns prin efracţie în trei locuinţe din Moişeni şi a furat bunuri în valoare de aproape 9.000 lei. Suspectul a săvârşit furturile după acelaşi plan: căuta locuinţe ai căror proprietari erau plecaţi la muncă în străinătate şi, profitând de acest aspect, pătrundea în incintă spărgând geamul. Fura apoi bunurile de valoare găsite – articole de uz casnic, îmbrăcăminte, băuturi alcoolice, chiar servicii de pahare şi farfurii.

Bărbatul a fost însă depistat de poliţişti şi încarcerat în Arestul I.P.J. pentru 24 de ore, urmând ca azi, 20 februarie a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Poliţiştii au reuşit să recupereze şi o parte din prejudiciu, ancheta continuând pentru probarea întregii activităţi infracţionale a suspectului reţinut.

Şi poliţiştii Secţiei 4 Beltiug Poliţie Rurală au acţionat ieri în scopul prevenirii şi combaterii comiterii infracţiunilor de furt din locuinţe în zona localităţilor Beltiug şi Stâna. Au fost legitimate persoane, verificate autoturisme şi aplicate contravenţii în valoare de 1.000 lei.

În contextul acestor acţiuni poliţiştii au depistat şi trei localnici din Stâna – Carol G., de 18 ani, Gheorghe R., de 30 de ani şi minorul G.I., de 17 ani – suspectaţi de comiterea de furturi din locuinţe. Poliţiştii au reţinut în sarcina tinerilor pătrunderea fără drept în incinta a trei locuinţe din Stâna şi sustragerea de bunuri în valoare de 550 lei, prejudiciul fiind parţial recuperat.

Şi în acest caz poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pe numele suspecţilor, continuând investigaţiile pentru a stabili dacă aceştia au mai comis şi alte fapte de natură penală.

 Tot pentru comiterea unui furt din locuinţă este anchetat şi un minor de 17 ani din Santău, poliţiştii Postului de Poliţie din localitate stabilind că acesta a sustras bijuterii tocmai din casa unchiului său.

Cunoscând cu exactitate locul în care unchiul său ţinea cheia de la casă şi bijuteriile, băiatul a pătruns în locuinţă folosind cheia potrivită şi a sustras    dintr-un sertar o brăţară şi un inel bărbătesc din aur, în valoare de 2.000 lei, pe care ulterior le-a vândut unor persoane necunoscute în piaţa din Tăşnad. Tânărul şi-a recunoscut fapta, însă bijuteriile nu au mai putut fi recuperate, părţii vătămate fiindu-i achitată în schimb, contravaloarea acestora. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.