PDL Satu Mare acuză PNL de racolare, amenințare și șantaj

3 februarie 2013 | 19 comentarii

Referitor la știrile apărute în presa locală, privind un pretins acord de colaborare a unor primari ai PDL Satu Mare cu organizația PNL Satu Mare, în vederea realizării unor proiecte de interes local și național, vă comunicăm următoarele:   

Conducerea filialei județene a PDL nu a fost înștiințată în nici un fel despre  existența unor astfel de demersuri s

petre muresan pdl satu mare

Petre Muresan, presedinte interimar PDL Satu Mare

au acorduri, având drept una din părți membri ai PDL, recent aleși în funcții de primari sub sigla și pe listele PDL. Din acest motiv considerăm, deocamdată, că ne aflăm în fața unei diversiuni menite să destabilizeze opoziția cu mijloacele consacrate ale puterii actuale.

Considerăm ridicolă și absurdă orice asociere dintre putere și opoziție, mai ales în perspectiva unor alegeri viitoare. Colaborarea dintre putere și opoziție poate să existe și este chiar de dorit uneori, dar pe o platformă de onestitate și transparență și nu prin manevre de culise. Tentativa de a anihila opoziția este o chestiune care atentează la bazele statului de drept și ale democrației multipartinice. Ea duce cu gândul la timpurile de tristă amintire ale partidului unic.

Credem că obiectivul realizării unor proiecte de interes local și național n-ar trebui să fie condiționat, așa cum pare să se întâmple, de un acord forțat al persoanelor reprezentând  opoziția, de a se integra, într-un fel sau altul, în structurile puterii în exercițiu. Aceste tentative se pot defini prin termeni precum presiune, racolare, amenințare și șantaj.

În cazul în care asemenea practici se vor generaliza, ne rezervăm dreptul de a ne adresa tuturor organismelor naționale sau internaționale competente să sancționeze aceste maniere care sfidează normele democratice, precum și morala privată sau publică.
 

Cu respect,

Președinte interimar al PDL Satu Mare Petre Mureșan

 

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (19)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. vecinu spune:

  D-NUL PETRE MURESAN, POVESTESTENE DIN CE BANI ITI FACI COLIBA IN CAPATUL STRAZI MELE str. Paskandi Gezsa si str.Gheorghe Bulgar.Dupa ce neai stricat si strada, dupa ce tiai introdus energia electrica.

 2. Horea spune:

  @vecinu…mai treci si pe scoala un pic, macar atat cat sa inveti cum se scrie corect!
  Domnul Muresan este un om de onoare, nu merita sa fie terfelit!Daca situatia de acolo e cauzata de dansul, am convingerea ca va depune toate diligentele necesare pentru a o repara.
  In privinta banilor,nu uitati un lucru, domnul Muresan are o firma prospera si multe afaceri profitabile. Fiind un cunoscator al domnului Muresan,va asigur ca domnia sa, spre deosebire de altii, a pornit de jos in afaceri, a perseverat datorita seriozitatii si muncii, iar astazi este un prosper om de afaceri.
  Domnule Muresan, va felicit pentru pozitia pe care ati luat-o vis-a-vis de racolarea primarilor PDL de catre PNL Satu Mare!

  • matrozul nauc si mereu chior de beat spune:

   @horia-si dvs o puteti lasa moale cu gramatica .Mai vedeti ce inseamna „cunoscator”.Nu-i oricum laudator.Cat despre primarii pd- asa partid ,asa oameni.

  • vecinu spune:

   Horea,da limbi mai departe, coform proceduri de la PDL.

  • vecinu spune:

   horea, vreau sa iti aduc la cunostinta ca sunt in clasa intaia, iar tu acuma te inscri in clasa 0, felictari, multumestei lui funeriu ca faci un an in plus.

 3. vecinu spune:

  d-nul Petre Muresan, mai nou te numesti Horea.

 4. nicu spune:

  E timpul curateniei in PDL.Dati-i afara din partid,oricum aveti nevoie de alti candidati in 2016,cu riscul de a ramane fara nici un primar.Dar curatenia trebuie sa inceapa cu Blaga@co care au reusit sa piarda 1 milion de voturi in 6 luni fiind in opozitie.Ieri PDL luat 4.9% la SLATINA si 11% la Teleorman.Fara schimbarea lui Blaga PDL va ajunge ca PNTCD.

 5. Danut spune:

  PDL trebuie sa se credibilizeze! Cel putin la Satu Mare, prin prezenta domnului Muresan in fruntea filialei judetene,acest obiectiv poate fi atins.

 6. ion roata spune:

  Legea 14/2003 prevede ca un cetatean roman nu poate face parte in acelasi timp din doua sau mai multe partide politice.Din punct de vedere legal, functia poate fi pastrata doar de catre cei exclusi din partid, nu si de cei care pleaca de buna-voie in alta barca. Deci cei 4 ,,primari” TRADATORI, incepand de duminica , si-au pierdut mandatul. Cer organelor abilitate sa se autosesizeze pentru respectarea legii si sa declanseze alegeri anticipate.

 7. unu spune:

  eu il cunosc pe d-l muresan dr 7 ani si va pot spune ca rar gasesti asemenea om . am si am avut multe spatii inchiriate dar acest om este singurul care din proprie initiativa a redus chiria pentru toti chiriasii ,renuntand in fiecare an la sume considerabile . si astea nu sunt vorbe ….exista acte in acest sens . OARE CATI DINTRE NOI AM RENUNTA LA BANI DE DRAGUL ALTORA??????? CATI????? ALA EU …..ALA EU…….NU VA GRABITI

 8. poica spune:

  petrica tata,ai luat-on freza la alegerile de acum 4 ani.te-au aruncat pdl-ii tai la lada de gunoi cat au fost la guvernare.ai reaparut si ai candidat ca fraierul in decembrie pt un partid care stia toata lumea ca e la pamant.acum ,din nou te bagi in troaca sa faci ceva dintr-un partid care a ajuns undeva la 8 %.chiar pana ac olo ai ajuns sa-ti bati joc singur de tine?pacat,erai unul dintre foarte putinii pdl-isti cu creier .dar se pare ca…..pacat ,inca odata.

 9. poica spune:

  luato-n am vrut sa scriu.scuze.

 10. Ardelean Radu spune:

  Normal, penalistii din Satu Mare incearca tot felul de manevre ca sa poata FURA in liniste, diversiuni ieftine de sorginte comunista. Coi-ca Stef bagati bine la cap, CU PETRE MURESAN NU VA MERGE !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest