Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Sătmărenii au împrumutat 170.000 de cărți de la Biblioteca Județeană, în 2012

bilant biblioteca judeteana, angela campian, paula horotan, adrian stef0 (3)Sătmărenii au împrumutat aproape 170 de mii de cărți anul trecut, potrivit bilanțului de activitate al Bibliotecii Județene, prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către directorul Angela Câmpian, în prezența președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef.

În anul 2012, Biblioteca Județeană a avut 30.882 de utilizatori înscriși, din care 6.068 au fost activi, iar 2939 s-au înscris anul trecut pentru prima dată. Aceștia au făcut 81.188 de vizite directe la bibliotecă, împrumutând 169.109 de documente.

În decursul anului 2012, Biblioteca Județeană Satu Mare a achiziționat 11.720 de documente, în valoare de 293 de mii de lei, cu 2060 mai puține decât în anul precedent. În ceea ce privește utilizatorii înscriși ca procent din populația țintă, ponderea BJSM este de 28%, în timp ce media pe țară este de 13,2%. Indicatorul privind documentele împrumutate per capita este de 1,57, de asemenea, peste media națională, 1,08.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a precizat că s-a reușit stingerea datoriei către Federalcoop, iar proiectul tehnic și studiul de fezabilitate pentru viitorul sediu de pe strada Mihail Kogălniceanu sunt gata.

Ștef a declarat că noul sediu al Bibliotecii Județene trebuie să răspundă nevoilor actuale, dar este nevoie să se țină cont ca această construcție să fie viabilă și peste 100-200 de ani. Acesta a menționat că s-a discutat și despre mutarea proiectului în parcul din fața Casei de Modă, unde este cuprins în Planul Urbanistic General un centru multicultural, însă la spațiul de pe str. Mihail Kogălniceanu s-au făcut deja toate demersurile în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.