Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Sindicaliștii acuză conducerea Spitalului Județean că nu comunică cu medicii

sindicalistiSindicaliștii acuză conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare de lipsă de comunicare, de existența unei ”rupturi” între management și cadrele medicale. În cadrul ședinței comisiei de dialog social de astăzi au fost prezentate mai multe probleme din sistemul sanitar.

Secretarul Cartel Alfa, Vasile Dârle a acuzat conducerea Spitalului Județean că nu comunică cu medicii, în momentul de față fiind ”o ruptură, o prăpastie” între cadrele medicale și Consiliul de Administrație, respectiv managementul instituției.

Dârle și-a exprimat dezamăgirea față de faptul că la Comisia de Dialog Social nu a fost prezentă conducerea Consiliului Județean și a Primăriei Satu Mare. Acesta a precizat că a primit semnale de la medicii care sunt membri de sindicat că managementul SJU nu ține cont de părerea cadrelor medicale, nici măcar nu mai sunt invitați la ședințele Consiliului de Administrație, unde să își exprime părerile, chiar dacă nu mai au drept de vot.

Secretarul Cartel Alfa Satu Mare a menționat că în luna decembrie, Sindicatul medical a depus un document la conducerea Spitalului pentru a identifica soluții cu privire la concediile de odihnă, având în vedere că mulți medici nu au reușit să meargă în concedii din cauza gărzilor, dar încă nu au primit niciun răspuns după aproape 3 luni de zile.

Vrem ca cei din conducerea Spitalului să se consulte cu reprezentanții medicilor. Mă leg strict de legea dialogului social și comportamentul conducerii Spitalului față de Sindicat”, a declarat Vasiel Dârle.

De cealaltă parte, Gabriela Opriș, director de îngrijiri la SJU Satu Mare, a declarat că din decembrie nu s-au mai ținut ședințe ale Consiliului de Administrație, dar înainte de aceasta au fost invitați de fiecare dată reprezentanții Sindicatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.