Ultima actualizare: azi, 21:48

hotel Dacia Satu Mare
Locale

Valer Marian: Poliţia şi Parchetul să facă lumină în cazul privatizării hotelului Dacia

Senatorul Valer Marian a  declarat astăzi într-o conferinţă de presă că trebuie făcute demersuri pe lângă instituţiile statului pentru recâştigarea Filarmonicii şi anularea privatizării hotelului Dacia.

hotel Dacia Satu Mare

Hotelul Dacia

Liderul PSD a explicat că sătmărenii nu trebuie să adreseze rugăminţi familiei Ţânţaş pentru donarea clădirii Filarmonicii municipiului Satu Mare, ci parlamentarii, prefectul, primarul Dorel Coica, preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să facă un apel ferm instituţiilor abilitate, Poliţie şi Parchet, să facă lumină în cazul privatizării hotelului Dacia.

Acesta este de părere că întabularea spaţiului s-a făcut fraudulos şi susţine revenirea complexului în clădirea municipiului Satu Mare. Complexul Dacia a fost construit de municipiul Satu Mare, deci nu avea cum să treacă în proprietatea societăţii care o administra. În opinia senatorului ar fi putut fi privatizată activitatea desfăşurată acolo, mobilierul şi dotările, nicidecum toată clădirea.

Făcând referire la procesul de privatizare, acesta a reamintit că se judecă şi un caz de corupţie, poliţistul Adrian Bota fiind trimis în judecată pentru că ar fi primit două cabinete medicale în schimbul acordării unui verdict de neîncepere a urmăririi penale fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Ştefan Szabo, care a vândut hotelul familiei Ţânţaş.

Toţi foştii acţionari confirmă că în actul de privatizare nu figura şi Filarmonica”, a spus Marian.

Mai mult decât atât, parlamentarul a declarat că s-au făcut lucrări fără autorizaţii la complexul Dacia, fiind vorba de distrugeri ale patrimoniului cultural naţional.

Nu d-l Ţânţaş are dreptul să pretindă trei milioane în schimbul Filarmonicii ci municipiul Satu Mare şi cetăţenii sătmăreni au dreptul să-i pretindă mai multe milioane de euro pentru distrugerea acestui obiectiv de patrimoniu naţional”, a precizat senatorul.

Tot în această ordine de idei, Valer Marian a adăugat că se impune verificarea privatizării hotelurilor Mioriţa şi Astoria, dar şi a concesionării Hotelului Sport.

6 comentarii

  1. Fițossu Răspunde

    Domnule senator foarte mare atentie cand faceti afirmatii despre pulitaiul Bota!Mai cu seama in zilele in care papă prăjiturică cu mascarpone si magiun poleita cu caca o devine foarte incisiv si persiflant ,dar ce este mai grav de la branzică probabil ,il apuca o diarie verbala agramata ,foarte lunga ca intindere insa foarte subtire ca si continut,deci mare atentie,mare!

  2. anonim Răspunde

    DNA CE FACE DOARME, IA DAT NUP LAUREI BOTA SI LUI SZABO PE MOTIV CA SA PRESCRI FAPTA, TREBUIE PORNIT INCEPEREA URMARIRI PENALE PERSOANEI CARE NU A LUAT MASURI SI DIN DIN CAUZA CAREIA SA PRESCRIS FAPTA. DORITI SA PRECIZEZ SI SI NUMELE ACELEI INDIVID CU CIOC.

  3. Adrian Răspunde

    DREPT LA REPLICĂ

    În atenția Portalsm

    În legătură cu articolul “Tsunami la Satu Mare!”, publicat online, luni 04.02.2013, sub pseudonimul „Valer Marian: Poliţia şi Parchetul să facă lumină în cazul privatizării hotelului Dacia”articol care in ceea ce ma priveste conține neadevăruri și implicit calomnii la adresa mea, nu a respectat regulile minimale de deontologie profesională, deoarece ar fi trebuit să ceară, după obţinerea informaţiilor care stau la baza articolului, un punct de vedere celor menţionaţi. Dacă ar fi cerut un asemenea punct de vedere şi ar fi încercat să ofere o analiză nepărtinitoare, ar fi observat că nu există nici o doză de adevăr în cele ce au fost scrise, vă solicit publicarea următorului drept la replică

    Voi lămuri pe rând toate acuzaţiile care fac aprecieri la persoana mea. Motive pentru anularea întabulării şi privatizării Senatorul Valer Marian a arătat că privatizarea hotelului Dacia s-a făcut pe cale frauduloasă.De asemenea, senatorul PSD de Satu Mare a prezentat două argumente în favoarea anulării privatizării hotelului Dacia. “Pe de altă parte au mai apărut două argumente în favoarea anulării privatizării. Primul este un caz de corupţie relevat de trimiterea în judecată a unui poliţist, comisarul Adrian Bota, pentru acte de corupţie, respectiv pentru că pretins şi a primit, cu concursul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ştefan Szabo, două cabinete medicale pentru soţia sa, cunoscută presei sub sintagma Elena Udrea de Satu Mare, pentru a-i propune soluţie de Neîncepere a Urmăririi Penale în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean era cercetat penal pentru privatizarea hotelului Dacia. Datele pe care le vehiculați sunt exagerări voite si minciuni. Tot ce rămâne din articolul dumneavoastră „ că am pretins şi a primit, cu concursul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Ştefan Szabo, două cabinete medicale pentru soţia sa, cunoscută presei sub sintagma Elena Udrea de Satu Mare, pentru a-i propune soluţie de Neîncepere a Urmăririi Penale în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţeanera cercetat penal pentru privatizarea hotelului Dacia ” se rezumă la o singură sintagmă: denigrare imagini mele , sunt rodul unor rautati machiavelice, doleanta directiva a unora care vadit ca domnule senator Valer Marian v-au indus in eroare totala, duce la o postura penibila, nu doresc a va repurta dar v-am perceput ca un aparator fervent a adevarului, adevar care si pe mine ma reprezinta sub sintagma “Lege si dreptate”. Or, si in aceste conditii e nonsens sa vorbim ca am desfasurat activitati ilicite.

    Un lucru iarăși pe care l-am observat în articol este preocuparea pentru familia mea. Mă mândresc cu familia mea, dar niciodată nu am ajutat-o în sensul în care pomeniți răutăcios. Denigrarea, din câte știu eu, nu este un act jurnalistic. Publicația dumneavoastră nu se poate mândri cu ceea ce a scris. Vă place minciuna? Mie nu! In chintesenta, nu am avut in instrumentare cauza care sa fi avut ca obiect privatizarea Hotelului Dacia., sunt chestiuni de esenta si de fond.

    Adevărul mi-este prieten. Adevărul este unul: Ma detasez ferm de la orice asociere chiar si iluzorie la care se face mentiune, nu subscriu acestora. Am luat atitudine împotriva acestui detaliu deloc onorabil. Luați și dumneavoastră atitudine. Face parte din deontologia dumneavoastră. Vă rog inserați acest adevăr în publicația dumneavoastră, alături de acest drept la replică. Aceasta ar însemna conștiință și dovada, în sfârșit, a unui act jurnalistic fără precedent. Nu s-au respectat regulile minimale de deontologie profesională, deoarece ar fi trebuit să se ceară, după obţinerea informaţiilor care stau la baza articolului, un punct de vedere celor menţionaţi. Dacă ar fi cerut un asemenea punct de vedere şi ar fi încercat să ofere o analiză nepărtinitoare, ar fi observat că nu există nici o doză de adevăr în cele ce au fost scrise. De altfel ca faci bine, ca faci rau oameni oricum te critica, dar am tinut pentru informarea corecta a oamenilor onesti. Si unii sa inceteze sa mai caute monstri in alta parte cand de fapt au realizat ca problema e in interiorul trustului media. Mulțumesc, chiar caragialiana replică „aveţi puţintică răbdare” si imi veti da dreptate.

  4. matrozul nauc si mereu chior de beat Răspunde

    Parerea mea este ca senatorul Valer Marian greseste profund acuzand de implicare in politica a unor cadre din Ministerul Afacerilor Interne.Daca aprecierea ar fi facut-o altcineva ,care n-a trecut prin administratie,poate ca as fi inteles.Dar dumnealui a indeplinit pentru o vreme si functia de prefect al judetului-si cred ca a facut-o bine.A-l acuza pe Avram ca raporta despre atitudinea populatiei la manifestarile de strada-chiar impotriva lui Basescu si Boc-este o grava eroare.Odata ca semnala o stare de spirit, o data ca era obligat de atributiile functiei pe care o indeplinea.Multi au apreciat atitudinea eleganta si cooperanta a jandarmilor.Subordonarea relativa spre prefect este prevazuta in legislatie.Aminti-va domnule senator…
    Nu cred ca trebuie sa repetati fapte ale lui Dejeu,Dudu Ionescu,Ioan Rus impinsi de politic spre fapte uneori irationale legate de capacitatile manageriale ale unor sefi de instuitutii M.A.I
    Si nu trebuie uitat un lucru:Nu ei au ales calea politicii in munca lor,ci politicul i-a ales sa si-i subordoneze.
    Oricum e la moda managementul defectuos-acoperire pentru controale incompetente-folositi-va de el si lasati politicului ce este al politicii.
    N.B.Este o atitudine a mea fata de niste colegi cu care am impartasit o vreme aceleasi convingeri si ganduri despre politica.

  5. anonim Răspunde

    SATMAREANU
    Procesul comisarului de poliţie din Satu Mare, Adrian Bota, soţul pedelistei Laura Bota, a fost amânat în mai multe rânduri de către judecătorii Curţii de Apel Oradea. Vă reamintim că Adrian Bota a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea, pentru luare de mită.

    Dosarul acestuia a fost înregistrat pe data de 23 februarie 2012, având numărul 93/35/2012. Primul termen în procesul poliţistului sătmărean a fost pe data de 14 martie 2012, însă şedinţa a fost amânată din „lipsă de procedură cu inculpatul”, se arată în soluţia oficială dată de judecătorii Curţii de Apel Oradea.

    Pe data de 11 aprilie, procesul a fost amânat din nou pentru angajare de avocat. Însă, la termenul din data de 9 mai, avocatul lui Adrian Bota a cerut o nouă amânare în vederea pregătirii apărării. Procesul a suferit încă o amânare pe data de 6 iunie „în vederea audierii martorilor propuşi de acuzare”. La ultimul termen, ce a avut loc pe data de 19 septembrie, instanţa a hotărât o nouă amânare motivând soluţia dată prin „lipsa dosarului de fond care nu a fost restituit de către Judecătoria Satu Mare”.

    Vă reamintim că, Adrian Bota, comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare este acuzat că în cursul anului 2007 ar fi pretins de la preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean (CJ), Ştefan Szabo, două cabinete medicale, oferindu-i în schimb să-i rezolve dosarele în care acesta era cercetat. Este vorba despre dosarul vânzării Hotelului “Dacia” şi a declaraţiei de avere a fostului şef al judeţului. În acelaşi dosar a fost cercetată şi Laura Bota (soţia poliţistului) pentru fals în înscrisuri oficiale însă faptele de care a fost acuzată s-au prescris. Tot în acelaşi caz a fost cercetat şi fostul jurist al Spitalului Judeţean Satu Mare, Marius Batin însă şi acesta a scăpat de începerea urmăririi penale. Şi Ştefan Szabo a fost scos de sub urmărire penală deoarece nu existau destule dovezi împotriva sa.

    Potrivit anchetatorilor în cursul anului 2005, Laura Bota împreună cu juristul Marius Batin au falsificat documente pentru ca stomatologul Francisc Borbely la care Bota lucra ca asistentă la acea vreme să poată cumpăra două cabinete medicale la Policlinica de Stomatologie Satu Mare, şi nu unul aşa cum avea dreptul.

    Adrian Bota care la acea vreme făcea cercetări în două dosare pe numele fostului preşedinte al CJ Satu Mare i-a propus acestuia să-l ajute la cumpărarea celor două cabinete în schimbul neînceperii urmăririi penale în cele două dosare pe care le instrumenta. Potrivit anchetatorilor cele două dosare în care era cercetat Szabo au primit soluţii de neîncepere a urmării penale iar cele două cabinete au fost cumpărate la scurt timp după ce Ştefan Szabo a demisionat din funcţia de şef al judeţului. Surse judiciare susţin că cele două cabinete ar fi fost cumpărate la preţul de 2.500 euro de către dr. Francisc Borbely. La scurt timp, Borbely i-a vândut Laurei Bota cele două cabinete, care între timp a devenit medic stomatolog.

    Următorul termen în cazul dosarului comisarului de poliţie Adrian Bota, va avea loc pe data de 17 octombrie.

  6. anonim Răspunde

    BOTA ADRIAN= VASILICA DANILET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.