Ultima actualizare: azi, 21:48

Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Petre Muresan, conferinta, PDL Satu Mare
Locale

Vasile Blaga crede că PNL i-a atras în capcană pe primarii PDL

Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Petre Muresan, conferinta, PDL Satu Mare

Conferinta de presa PDL – Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Petre Muresan

Preşedintele PDL Vasile Blaga alături de secretarul general Gheorghe Flutur au avut astăzi o întâlnire cu peste 300 de democrat liberali sătmăreni, susţinând ulterior o conferinţă de presă în care a prezentat concluziile întâlnirii. În opinia sa, PNL i-a  tras într-o capcană pe cei patru primari care au pozat alături de Adrian Ștef și Ovidiu Silaghi, neavând fonduri pentru a le susține proiectele.

 

Liderul PDL a anunţat că în funcţia de preşedinte interimar al filialei judeţene a PDL Satu Mare va fi validat omul de afaceri Petre Mureşan.

Liderul democrat liberal s-a arătat nemulţumit de rezultatele obţinute la nivel local la alegeri, chiar dacă scorul a fost peste media naţională, având în vedere şi componenţa etnică a judeţului.

 „Ca o primă măsură pe care o vom lua după discuţii, îl vom nominaliza pe d-l Mureşan Petre ca şi preşedinte interimar al Biroului Permanent Judeţean Satu Mare, luni în şedinţa Biroului Permanent Naţional. A fost o analiză ca peste tot, la fel de serioasă, am vrut să aflăm, dar ne-am spus şi noi punctele de vedere, cum au văzut anul electoral 2012 colegii noştri din Satu Mare, pentru că, nu este un secret, nu suntem mulţumiţi de rezultatele pe care le-am luat, chiar dacă am spus în permanenţă că ne asumăm anumite pierderi electorale ca urmare a măsurilor pe care le-am luat, măsuri care au scos România din criză“, a declarat Blaga.

În opinia acestuia, organizaţia locală trebuie controlată mai puţin de la centru iar oamenii nu mai trebuie promovaţi pe criterii de prietenie.

 „Este peste scorul partidului scorul de la Satu Mare. Asta nu înseamnă că este un scor bun, ceea ce am învăţat: centrul nu trebuie să aibă altă preferinţă atunci când analizează o organizaţie, decât meritocraţia. Nu vor mai fi promovaţi preşedinţi de organizaţii pe criterii de prietenie. Prea mult a intervenit în aceşti ani organizaţia centrală în organizaţia din Satu Mare. Din păcate n-am avut aici nici Primăria nici Consiliul Judeţean”, a explicat Blaga.

Un alt subiect abordat a fost racolarea celor patru primari, aceştia anunţând că susţin USL în schimbul voturilor la europarlamentare şi prezidenţiale. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, consideră că reprezentanţii puterii nu vor avea de unde să aloce fonduri primarilor PDL, arătând că fondurile sunt mai puţine comparativ cu anul anterior.

Sumele alocate investiţiilor publice în bugetul pe 2012 au scăzut de la 5% în 2012 la 2% în 2013. Cu 27% au scăzut  fondurile alocate pentru cofinanţări pe programe rambursabile. Cofinanţările pe POR se scumpesc de la 27 la 31, n-o să aibă de unde să le dea bani. Să nu uităm un lucru, PDL a avut probleme cu 1.000 de primari, acum noi avem 800, USL are 2.700. Ţara e aceeaşi, bugetul mai mic ca anul trecut. Noi ştim presiunile la care sunt supuşi, nu ne confruntăm pentru prima dată cu aceste presiuni”, a declarat Blaga.

Andreea Paul, Petre Muresan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Claudiu Ardelean, conferinta, PDL Satu Mare

Andreea Paul, Petre Muresan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Claudiu Ardelean

Acesta crede că de fapt există o dispută în interiorul USL, partidele aliate luptându-se pentru acapararea cât mai multor primari.

Este o dispută din ce în ce mai încinsă în interiorul USL-ului. Şi atunci ideea este care pe care. Ce are fiecare în traistă. Lucrurile se vor apropia de un anumit deznodământ. N-aş vrea să se despartă, am zis că împreună au luat puterea, împreună să plătească, să-i ţină Dumnezeu împreună 4 ani“, a adăugat preşedintele PDL.

Blaga a precizat că primarii PDL Satu Mare care au anunţat în urmă cu câteva săptămâni că susţin USL în schimbul unor finanţări, “pot fi pedepsiţi altfel decât cu excluderea”. În cazul excluderii aceştia nu-şi pierd mandatele.

Președintele interimar, Petre Mureșan a catalogat drept „şantaj” racolarea făcută de liderii PNL Satu Mare.

 Totodată, deputatul PDL de Țara Oașului, Andreea Paul a anunțat că și-a deschis trei birouri parlamentare, în Satu Mare, Negrești Oaș și Turț.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.