Ziua Internaţională a Bolilor Rare marcată la Carei

27 februarie 2013 | 0 comentarii
Ziua Internationala a Bolilor Rare, Carei

Ziua Internationala a Bolilor Rare, Carei

Miercuri, 27 februarie 2013, de la ora 12:30 s-a desfășurat în Carei, un marș cu ocazia Zilei internaționale a bolilor rare unde au participat peste 250 de persoane, majoritatea tineri școlari.

Marșul a fost organizat de Asociația Werdnig Hoffman în colaborare cu Direcția de Cultură și Sport și cu sprijinul Poliției municipale Carei.

Marşul a pornit din fața bisericii romano-catolice Calasantius și prima oprire a fost la Primăria municipiului iar viceprimarul municipiului Carei, Keizer Ludovic a stat de vorbă cu membrii asociației. Toți participanții marșului s-au deplasat apoi în parcul dendrologic unde Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a ținut un scurt discurs despre obiectivul principal al manifestației: sensibilizarea populației cu privire la bolile rare și de a evidenția impactul acestora asupra vieții pacienților.

De la ora 13:30, Castelul Károlyi a găzduit un simpozion pe tema bolilor rare. În deschidere a luat cuvântul Bogdan Georgescu, Veres Robert din partea Asociației Werdnig Hoffman, dr. Lovász Andrei, Maxim Rodica, consilier județean, Doina Măceșan, jurnalist și protopopul Radu Filip. Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de formația Magic Dance a Centrului cultural municipal, condusă de Raluca Păvăluc.

 

 

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest