Drumul spre Sătmărel intră în reparații

11 martie 2013 | 9 comentarii
Marin Bogdan, Mirel Vlas, Dorel Coica, Dan Stegerean, Dan Băbuț

Marin Bogdan, Mirel Vlas, Dorel Coica, Dan Stegerean, Dan Băbuț

Drumul spre Sătmărel va fi reabilitat până pe 15 august, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, primarul Dorel Coica. Alături de acesta au participat city managerul, Dan Băbuț, reprezentantul Samcif, Marin Bogdan, directorul executiv Tehnic Asist, Mirel Vlas și directorul Apaserv Dan Stegerean.

Primarul Dorel Coica a afirmat că lucrările la drumul spre Sătmărel vor fi finalizate până pe 15 august, valoarea investiţiei ridicându-se la peste 7 milioane de lei. Lucrările vor fi realizate de firmele Samcif și Tehnic Asist, în baza contractului cadru pe care îl au cu Primăria.

Edilul șef a declarat că urmează să se identifice surse de finanțare, cele două firme realizând deocamdată lucrările din fonduri proprii. Coica a precizat că așteaptă să vadă ce buget va avea Primăria Satu Mare, dar un prim pas este reducerea cheltuielilor pe anumite paliere, unde au fost alocate sume enorme de vechea administrație.

Investiţia se ridică la 7,1 milioane lei, cu tot cu TVA, lucrările executate de Tehnic Asist sunt de 6 milioane de lei, iar de Samcif – 1,1 milioane de lei.

Potrivit reprezentantului Samcif, au început deja lucrările la drumul spre Sătmărel, fiind puse rigole pe 8 km (4 km partea stângă, 4 km partea dreaptă), rămânând încă 4 km până în centrul cartierului, lucrările urmând să fie finalizate în două-trei zile. Acesta a spus că în următoarele două săptămâni va fi verificată portanţa drumului pentru că nu are infrastructură şi acolo unde e necesar se vor face “înlocuiri de teren”.

Directorul Tehnic Asist, Mirel Vlas, a declarat că firma sa va începe lucrările la începutul lunii aprilie, drumul având 6,4 km, cu o lățime a platformei de 5,5 metri, urmând a fi finalizate până la finalul lunii iulie.

Va fi refăcută fundaţia, vom pune balast de 20 cm, piatră spartă 25 cm, asfalt binder și asfalt de uzură. Termenul de execuţie până la nivel de asfalt este de 2 luni, aprilie – mai, şi o lună partea de asfalt – iunie. Cu o marjă de siguranţă, în funcţie de condiţiile meteo, până cel târziu la sfârșitul lunii iulie vom finaliza lucrările”, a declarat Mirel Vlas.

Directorul APASERV, Dan Stegerean, a afirmat că vor continua lucrările pe acest sector, urmând ca locuitorii din zonă să fie racordați gratuit la rețea.

Primarul Dorel Coica a declarat că după ce firmele Samcif și Tehnic Asist își vor finaliza partea de lucrări, urmează marcarea și semnalizarea drumului, astfel că cel târziu în 15 august, locuitorii din Sătmărel vor putea circula în condiții normale. Potrivit edilului, la finalul săptămânii va avea loc o întâlnire între conducerea Primăriei și locuitorii de acolo pentru a-și alege un mediator, care să comunice cu autoritatea locală.

Coica a mai anunțat că din 18 Martie încep plombările pe Drumul Careiului, bulevardul Cloșca, b-dul Lucian Blaga și Micro 17, realizându-se lucrări de frezare și asfaltare.

 

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (9)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Daniel spune:

  E prima conferinta de presa a primarului in care anunta ceva investitie, ca in restul a spus numai nimicuri. E bine ca se face, insa asta va multumi asa vreo 500 de oameni, dar ce se intampla cu aia zeci de mii? Pe cand se face, si chiar daca nu depinde numai de primarie, dar sa se puna la punct: casa de pe Randunelelor, fostul cinema Popular, groapa de la cap pod Decebal, unde primaria s-a asociat pe vremea lui Ilyes cu Select Word etc etc…

  • Tanti Lia spune:

   Pana cand va mai primi contracte firma la care este actionar Mircea Govor – Tehnic Assist?! Alte firme nu exista?! Cred ca se stie ca Tehnic Assist ii a lui Mircea Govor…!!

   Intrebari pentru Valer Marian:

   1. ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor?
   2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
   3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
   4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
   5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
   6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
   7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
   8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

   asta nu este tot.

 2. Daniel spune:

  Sunt si eu curios, Babut asta e un Superman? E angajat si la primarie ca administrator public, dar si la Consiliul Judetean, ca director la olimpia, asta da, ce bine e sa fi un fin de-al lui Stef.

 3. satmarean spune:

  Daniel: se-ntoarce roata… Odata si-odata… ca nu degeaba e rotunda

 4. Daniel spune:

  Ok, legat de Tehnic Asist, Govor nu e actionar, el doar trebuie sa faca lobby sa obtina firma lucrari, de aia e si pus acolo ca vicepresedinte la Consiliul Judetean, sa faca bani din asta. Desigur, comisioanele sunt pe masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest