Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Elevii sătmăreni și-au prezentat proiectele de afaceri în cadrul Bursei Ideilor

bursa ideilor (22)Liceenii sătmăreni și-au prezentat astăzi proiectele de afacere în cadrul proiectului ECJOY(Entrepreneurial Culture Jointly Operated by the Youth of the UA cross-border region), derulat de Fundația Hans Lindner, în parteneriat cu Asociația Femeilor Educator din Uzhgorod, Ucraina, fiind continuarea Bursei Ideilor.

Tinerii din județul Satu Mare, alături de tineri din Ucraina s-au pregătit pe parcursul unui an pentru întocmirea propriului proiect de afacere, fiind coordonați de profesorii lor și echipa ECJOY. Prima etapă a proiectului a constat în organizarea unui training pentru profesorii români și ucraineni, care s-a desfășurat în Yasina, Ucraina.

La acest training, profesorii au făcut o simulare a programului pentru a coordona cu succes echipele. În luna iulie, tinerii sătmăreni s-au întâlnit la Nyiregyhaza, Ungaria, cu tinerii ucraineni și au petrecut trei zile în care au făcut parteneriate și au format echipe mixte în vederea dezvoltării unor idei de afacere comune.

Aceștia au urmat 5 training-uri antreprenoriale pentru a-i ajuta la întocmirea proiectelor de afaceri. La aceste întâlniri au participat și întreprinzători din Satu Mare care i-au sfătuit și îndrumat pe tineri. În luna februarie, echipele și-au predat proiectele, iar în urma evaluării, primele 10 s-au calificat în etapa finală, expoziția organizată astăzi la Grand Mall.

Ideile de afaceri ale tinerilor au fost  variate, de la organizare tabere de creație, organizare de evenimente, cafenea, cantină, restaurant, programe economice, parc de distracție în aer liber, fermă de ovine, la crearea de tutoriale pentru anumite programe informatice.

Directorul Fundației Hans Lindner, Tiberiu Koczinger, și-a exprimat dorința ca ideile tinerilor liceeni să nu se oprească aici, ci speră ca aceștia le vor pune în practică la un moment dat. De asemenea, acesta a precizat că proiectul EcJoy nu se încheie aici, deoarece tinerii care vor să-şi pună în aplicare ideile vor putea beneficia de sprijinul fundației, totodată dorindu-se organizarea unei noi ediții.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.