Ultima actualizare: ieri, 21:48

horoscop slav
Horoscop

Horoscopul SLAV: Află care îţi este Zeitatea Vieţii şi ce personalitate de legendă ai!

horoscop slavPatrunde in misterioasa astrologie slava si, in functie de data in care te-ai nascut, descopera carei zodii slave ii apartii! Vei afla lucruri inedite despre tine, despre personalitatea si viata ta si vei face in acelasi timp cunostinta cu unii dintre cei mai interesanti zeii ai lumii.

Va invitam astazi sa facem o incursiune in trecutul mistic al vechilor slavi si sa descoperim o mitologie fascinanta si provocatoare, prea putin cunoscuta multora dintre noi. Spre deosebire de mitologia greaca, care este poate “aspra” si “dura”, mitologia slava este mai blanda. Ea are unele dimensiuni specifice doar ei. Autoritatile supreme nu sunt atat de bine definite, nu taie si spanzura, nu nasc povesti crude si fabuloase in jurul lor. Ceea ce a ramas foarte pregnant in jurul lor si a supravietuit peste ani este CARACTERUL acestor zei. Zeii slavi sunt foarte bine definiti ca si personalitate si au atribute clare. Aproape toti sunt o punte intre om si natura.

Iti prezentam asadar un horoscop cu totul si cu totul special, bazat pe credinta vechilor slavi ca suntem nascuti sub influenta unor puteri ceresti aflate deasupra puterilor noastre umane. Ciclul anul solar (ciclul Svarog) era format din mai multe perioade de timp, fiecare perioada fiind dominata si stapanita de o zeitate sacra. Aceasta zeitate imprima personalitatii, vietii si destinului persoanei nascute in intervalul de timp respectiv anumite trasaturi si coordonate.

 

21 martie – 20 aprilie – Yarilo

In mitologia slava, Yarilo este considerat a fi zeului primaverii si al soarelui de primavara. El simbolizeaza totodata si fertilitatea, dragostea si pasiunea, fiind cunoscut pe alocuri ca fiind Zeul Alb.

Yarilo este cel care imprima acestor nativi vitalitate, multa energie sexuala, dar si tendinta de a se alege ocazional cu inima franta. Cei apartinand zodiei Yarilor au o latura romantica si tin foarte multe cont in alegerile lor de sentimente. Sunt inovatori si deschizatori de drumuri, intotdeauna un spirit tanar, cautand sa elimine plictiseala din peisaj.

21 aprilie – 21 mai – Lada

Lada este o zeita slava a creatiei, considerata a fi mama tuturor zeilor. Ea patroneaza peste dragoste, tinerete, veselie si armonie si este un simbol al frumusetii si al ordinii. Acolo unde este ea, acolo este si caldura, confort, un sentiment de a te afla “acasa”.

Cei nascuti in aceasta zodie imprumuta anumite trasaturi ale zeitei Lada. Sunt iubitori si adora sa fie adorati. Au o abilitatea fantastica de a empatiza cu ceilalti si de a-i intelege. Atrag oamenii in jurul lor ca un magnet si nu vor fi niciodata singuri si nici lipsiti de confortul material. Nu iarta daca sunt inselati sau tradati. Li se poate reprosa o oarecare inertie in a lua decizii, dar si indaratnicie.

22 mai – 2 iunie – Letnicha

Lola este si ea in mitologia slava o zeita a dragostei . Cei nascuti in aceasta zodie stiu sa se bage pe sub pielea cuiva si stiu cum sa se faca indragiti si acceptati. In plus, in dragoste sunt foarte norocosi. Nativii zodiei au un suflet bun si cald, sunt curiosi din fire, deschisi, gandesc in mod practic, insa isi asculta si glasul intuitiei, care este bine dezvoltat. Au un intelect aparte si spun deschis ceea ce au in minte fara a fi luati in nume de rau sau fara a fi gresit intelesi.

3 -12 iunie – Kostroma

Kostroma este zeita est-slavica a fertilitatii si a rodniciei. In mitologica slava, ea era cea care asigura fecunditatea si belsugul pamantului, fiind invocata in fiecare primavara prin ritualuri diverse.

Kostroma aduce celor nascuti in aceasta zi talent deosebit in ale scrisului sau ale cuvantului. Nativii zodiei sunt atrasi de tot ce inseamna noutate. Au o minte ascutita pe care stiu sa si-o valorifice. Atunci cand sunt nehotarati sau indecisi, au tendinta de a se lasa ghidati de “semne” si coincidente.

13 iunie – 21 iunie – Dodola

Dodola, patroana fetelor tinere si pastratoare a secretelor lor, este in unele interpretari sotia lui Perun, zeul suprem si zeu al tunetului. Vechii slavi credeau ca atunci cand Dodola mulgea vacile ceresti, norii, ploaia cadea pe pamant. In fiecare an, in primavara, se credea ca Dodola zboara peste campuri si paduri, facand copacii sa infloreasca si inverzind totul. Ea simbolizeaza de aceea si tineretea, renasterea.

Nativii zodiei sunt sinceri si naivi si pot avea de suferit de pe urma acestei trasaturi a lor atat de plina de candoare. Cu toate acestea, Dodola ii binecuvanteaza cu noroc. Au un suflet bun si pur, au incredere in cei din jur si cred in existenta miracolelor. Privesc lucrurile dintr-o perspectiva relaxata si contemplativa.

22 iunie – 6 iulie; 8 iulie – 22 iulie – Veles

Veles este un zeu important al mitologiei slave, venerat prin prisma a doua aspecte: ca si zeu al mortii si al lumii subterane, o forta supranaturala a apelor si a pamantului, dar si zeu al comertului si al turmelor.

Nativii acestei zodii se simt puternic conectati fata de natura si tot ce inseamna ea. Sunt persoane misterioase, usor visatoare, pasionale si pline de senzualitate. In acelasi timp, sunt indivizi profunzi, atrasi de ceea ce se afla dincolo de suprafata. Usor conservatori din fire, tin enorm la traditiile si la principiile lor.

6-7 iulie – Kupalo

Kupalo este un personaj mitologic plin de culoare si tinerete, o zeitate a recoltei ce a fost initial un zeu precrestin al dragostei, al sexului si al fertilitatii. Figura acestei zeitati este asociata cu vara, cu florile si cu belsugul de fructe. Kupalo va imprima celor pe care ii guverneaza naturalete, simplitate, spontaneitate.

Cei nascuti in zodia Kupalo sunt persoane placute, pasnice si domestice, pentru care casa si familia reprezinta cele mai importante aspecte ale vietii. Focul si lumina sunt esentiale si ele in viata acestor nativi, ei iubind lumina solara si caldura familiala. Au o inclinatie spre filozofie si sunt usor impresionabili din punct de vedere sentimental.

Nu ii caracterizeaza aviditatea, insa atunci cand se vor lasa purtati de dorinta de imbogatire se vor simti nefericiti. Si ei se simt bine in randul naturii. Iubesc si respecta natura si sunt fascinati de tot ce inseamna univers. Le place sa exploreze, sa descopera, sa porneasca in calatorii in toate colturile pamantului.

23 iulie – 23 august – Dazbog

DaĹľbog reprezinta una din figurile centrale si esentiale ale mitologiei slave, un zeu cat se poate de autentic. El este o divinitate de factura solara, un puternic zeu al luminii, poate chiar ” soarele darnic, roditor” sau un erou al poporului. Dazbog mai era considerat si stapan este foc, soare si ploaie, prima parte a numelui sau insemnand “a da”.

Ca trasaturi de caracter, Dazbog aduce generozitate, noblete, sinceritate si loialitate. Cei nascuti in aceasta zodie au o personalitatea puternica, sunt mandri si inteligenti, dar in acelasi timp si independent. Ambitiosi din fire, au tendinta de a domina si de a controla si de a face orice pentru a-si atinge obiectivele. De la egoism si tiranie ii salveaza insa propriul discernamant. Le place sa fie in centrul atentiei si se fac remarcati in pozitii de varf in domeniile in care activeaza. Sunt nascuti sa fie lideri si sa nu se dea batuti.

24 august – 8 septembrie – Maya

In mitologia slava, Maya reprezinta una din fortele divine ale naturii, forta care da viata – soarele cu ploaia. Maya este prin urmare o zeita a naturii, considerata ca fiind purtatoare a darurilor recoltelor. Este adesea infatisata ca o femeie de o frumusete matura, tinand in mana spice de grau si fructe parguite.

Cei guvernati de Maya si nascuti in aceasta zodie sunt delicati si sensibili, simtind in permanenta nevoia de afectiune si intelegere. Pot fi iubiti excelenti daca stii ce atitudine sa abordezi fata de ei. Nu suporta grosolania si nici mediile dure, simtindu-se inconfortabil in aceste situatii si putand fi raniti cu usurinta. Sunt intelegatori fata de nefericirea altora si empatizeaza cu ei. Iubesc dreptatea si lupta, in functie de propriile forte, pentru realizarea justitiei.

9 septembrie – 11 septembrie – Rozhanitsy

Rozhanitsy este zeita vestala a Sortii si era considerata o forta ce trebuie respectata pentru a avea un destin mai bun. Cei nascuti in aceasta zodie nu au incredere in sine si sunt inclinati catre timiditate. Sunt introvertiti, simt profund, se confeseaza cu greu. Secretele lor sunt bine pazite de ei insisi. In acelasi timp, sunt ambitiosi, constiinciosi si au multa putere de munca chiar daca se feresc sa isi asume responsabilitati.

Uneori, muncesc pana la abnegatie si se sacrifica pentru binele celor dragi. Alteori, atunci cand vine vorba de propria persoana, se lasa prada indolentei si comoditatii, uitand sa isi ia soarta in propriile maini. Isi doresc sa iubeasca, dar sunt sceptici in privinta existentei iubirii neconditionate.

12 -27 septembrie – Mokosh

In Panteonul slav, Mokosh reprezinta zeita asociata cu eternul feminin, fiind o protectoare a femeilor. Ea reprezenta apa, caminul, feminitatea, pamantul si ocupatiile asociate femeii precum torsul si tesutul. Ea este insasi Mama Pamant, zeita ce protejeaza intimitatea si maternitatea.

Cei nascuti in acest interval si guvernati de Mokosh sunt fatalisti si cred in puterea absoluta a destinului. Pot avea parte de reusita in viata daca muncesc in acest sens si isi valorifica multele calitati cu care au fost inzestrati. Sunt oameni valorosi si frumosi, inzestrati cu anumite talente.

Au o fire calma, domestica si cred in echilibru si autenticitate. Sunt inzestrati in acelasi timp cu o naturalete innascuta si se simt excelent in compania oricaror oameni, chiar si a celor din categoriile sociale opuse. Sunt autodisciplinati si modesti atunci cand vine vorba de propriile merite. Iubesc ploaia si tot ce inseamna apa, sursa de putere si viata.

28 septembrie – 15 octombrie – Svarozic

Svarozic are doua valente, una pozitiva si una negativa. El este zeul reprezentant al focului pamantului, cel care aduce lumina si caldura, dar si cel care poate nimici totul intr-o secunda, trimitand foc si seceta asupra oamenilor. Lui Svarozic i se mai spune si Zeul Victoriei.

Nativii acestei zodii au o fire puternica si sunt niste supravietuitori si invingatori. Daca se confrunta cu dificultati mari in prima parte a vietii si reusesc sa le depaseasca, cea de-a doua parte a vietii le va fi incununata de onoare si bogatie. Nativii acestei zodii sunt cerebrali, au un intelect inalt si au mai ales capacitatea de a putea efectua orice tip de munca. Stiu inca de la varste fragede ce au de gand sa faca in viata. Sunt pasionati de detalii si amanunte si au simtul critic bine dezvoltat.

16 octombrie – 1 noiembrie – Morana

Morana este un personaj mitologic deosebit, tinand cont mai ales de faptul ca este de factura feminina. Morana este zeita slava a iernii si a mortii, sotia lui Koshchei. Era perceputa ca fiind rea, cruda si neiertatoare, ea putand aduce moartea prin foamete si geruri extreme. Morana este infatisata adesea ca fiind o femeie rece, puternica si talentata, avand parul negru si chipul extraordinar de frumos.

Cei nascuti in aceasta zodie au la randul lor o personalitate interesanta. Morana i-a inzestrat cu spirit autoritar, dar si cu multa putere launtrica. In jurul lor pluteste intotdeauna misterul caci sunt firi tainice, care isi tin la distanta viata private de ochii oricaror curiosi. Darul Moranei pentru ei este longevitatea. Acesti nativi traiesc mult si datorita faptului ca si-au autoimpus o discplina si un stil de viata sanatos. Nu fac compromisuri in viata si nici nu fac “rabat” de la chemarea lor. Au o forta interioara de invidiat care ii va ajuta sa razbeasca in viata. Este important sa invete sa o gestioneze cum trebuie pentru a-si atinge maximul de potential.

2 – 8 noiembrie – Semargl

Semargl este zeul solului si al fertilitatii, una din cele opt zeitati primare. Precum Rugievit, a carui varianta ar putea fi, Semargl este reprezentat asemeni unui cerber, avand 7 capete. El este zeitatea care protejeaza semintele si cerealele, indeosebi ovazul, dar si zeu al lunii. El pazeste vatra familiala si recoltele, avand totodata si rol de protectie a sentimentelor intime dintre femei si barbati. Timpul benefic al acestui Zeu era considerat a fi noaptea.

Nativii aflati sub patronajul acestui zeu sunt oameni care iubesc provocarile si nu se dau inapoi atunci cand este vorba despre autodepasire. Isi stabilesc mereu noi standarde pe care trebuie sa le atinga. Ii indragesc pe cei din jurul lor si isi doresc sa aiba multi copii si o familie frumoasa. In acelasi timp, sunt practici, chibzuiti, iubesc frumosul si elegantul si pun mare pret pe intuitie atunci cand se afla intr-o situatie dificila. Instinctele lor de lupta si autoaparare sunt bine dezvoltate.

9 noiembrie – 30 noiembrie – Skiper

Skiper este conducatorul tuturor serpilor si creaturilor care se afla in infernul lumii invizibile. Cei nascuti sub semnul acestei zodii au abilitati aparte si o intuitie iesita din comun. Uneori, sunt inzestrati cu abilitati paranormale si extrasenzoriale. Au un al saselea simt care le “spune” cand o anumita situatie poate fi considerata primejdioasa.

Pot simti atat energia pozitiva, cat si pe cea negativa in ceea ce-i priveste pe cei din jurul ei. Sunt blanzi si buni, insa in interior au o unda de agresivitate pe care incearca sa si-o tina sub control. Isi doresc sa se conecteze la intelepciunea si cunostintele stramosilor lor si dintre ei se pot ridica mari lideri spirituali.

22 – 30 noiembrie – Zima

Zima este zeitatea iernii si indeosebi a vantului de iarna. Cei nascuti sub semnul lui Zima sunt oameni dinamici, pozitivi, cu un fel specific de a fi prin care vad binele in toate. Au harul vorbirii si chiar daca nu vorbesc mult, au opinii pertinente si interesante care ii cuceresc pe cei din jur, starnindu-le admiratia.

Unii le pot reprosa faptul ca adesea par a se pastra la distanta de cei din jur. Sunt insa selectivi in ceea ce ii priveste pe cei in fata carora isi pot deschide sufletul. Cei care ii cunosc bine stiu ca au un suflet sensibil si cald si sunt capabili de sentimente frumoase. Au avantajul unei sanatati bune atata timp cand nu se dedau exceselor. O buna parte din acesti nativi sunt atrasi de domeniul artelor sau al stiintei de cercetare.

1- 10 decembrie – Vyrgon

Vyrgon este un personaj al mitologiei slave oarecum asemanator Medusei, un personaj al mitologiei grecesti (una dintre cele trei gorgone, cea muritoare). Cei nascuti in perioada Vyrgon au o fire independenta si o senzualitate debordanta. Isi doresc confortul si o existenta placuta, insa fug de munca grea si de tot ce inseamna efort si straduinta.

Confortul este pentru ei mai mult decat un capriciu, este o necesitate. Pentru a-l avea, uneori au tendinta de a fi egoisti. Avantajul lor este ca au o inteligenta nativa deosebita si o imaginatie pe masura. Adora sa fie in competitie, demonstrandu-le celorlalti cat sunt ei de buni. Sunt predispusi infidelitatii si deceptiei. Sunt atrasi de oamenii din culturi, rase, religii, culturi diferite si de obicei partenerul lor de dragoste si viata se va regasi in una din aceste categorii.

11-23 decembrie – Kitovras

Kitovras este zeul centaur, fiinta mitologica slava cu trup de cal si bust de barbat. Cei nascuti sub semnul acestei zodii si guvernati de acest zeu sunt inzestrati cu intelepciune, spirit de prevedere si forta. Au o capacitate remarcabila de a se ridica si de a ajunge acolo unde isi propun, pe culmile cele mai inalte, indiferent de aspectul sau domeniul vietii la care ne referim. Trebuie insa sa invete sa se autocontroleze si sa nu cedeze propriilor scopuri egoiste si nici atractiei puternice pe care o simt fata de placerile si bunurile lumesti.

In acelasi timp, sunt milosi si te ajuta la nevoie, insa sunt totodata capriciosi si au schimbari de dispozitie dese si bruste. Sunt artagosi si, chiar daca au intentii bune, tonul lor nu este intotdeauna unul prietenesc sau politicos. Prin natura zodiei lor, sanatatea nu este punctul lor forte astfel incat trebuie sa aiba mare grija de ei din punctul acesta de vedere.

24 decembrie – 20 ianuarie – Perun

Perun este cea mai impunatoare si cea mai respectata zeitate din panteonul slav. El este cel mai inalt ca rang, cel superior celorlalti zei. Perun este zeul focului, al tunetului si al fulgerului, considerate a fi fortele supreme ca putere. Perun se numara poate si printre cei mai vechi zei, fiind primul asociat cu arme facute din piatra, ulterior si din metal. Alaturi de Svarog si Svetovid, Perun formeaza Trinitatea Slava.

Cei nascuti in perioada lui Peron sunt oameni care inspira respect si admiratie, oameni cu o pasiune si energie grozava. Daca este valorificata pozitiv, energia lor poate face schimbari incredibile. Daca in schimb nu gasesc ii gasesc o aplicatie sau o folosesc negativ, propria energie se va intoarce asupra lor, facandu-i agresivi si irascibili. Se simt neimpliniti si frustrati daca nu reusesc sa realizeze nimic cu aceasta pasiune care zace inauntrul lor. Au un spirit razboinic, de luptator, de supravietuitor. Sunt curajosi, indrazneti si protectori fata de cei mai slabi ca ei.

21 ianuarie – 20 februarie – Stribog

In cultura slava, Stribog este zeul si spiritul vantului, al cerului si al aerului. Era venerat drept un patron al autoritatii supreme. Stramos al vanturilor celor 8 directii, legendele spun despre el ca locuieste pe o insula in ocean, chiar in mijlocul Pamantului. Toate tipurile de vant, inclusiv brizele usoare, sunt fii si nepoti ai acestui zeu antic. Insasi numele de Stribog vine din cuvantul antic “Strega” care inseamna “persoana in varsta”.

Cei nascuti in intervalul lui Stribog sunt puternic atrasi de ceea ce inseamna mistic. Unii dintre ei sunt persoane religioase. Totodata, acesti nativi sunt atasati de patria lor natala pe care o iubesc. Desi au un spirit liber, sursa de idei, schimbari si reformare, sunt firi domestice, care au nevoie de stabilitatea si siguranta unui camin.

Sunt usor reticenti si rigizi fata de multe lucruri, insa nu si in ceea ce priveste intelectul si flexibilitatea mentala. Ideologic vorbind, au o mare toleranta fata de idei. Sunt responsabili si devotati prietenilor, totodata sensibili fata de nevoile partenerului de viata. Pot intampina dificultati mari in viata din cauza a doua trasaturi – greseli asupra carora trebuie sa invete sa lucreze: sunt fie impulsivi, fie extra prudenti.

21 februarie – 20 martie – Rod

In cultura slava, Rod este considerat a fi intaiul stramos al tuturor zeilor, insusi principiul universal suprem, cel care a creat viata si existenta. Zeu suprem, Rod este zeul care protejeaza legaturilor de sange si de rudenie, dar si uniunile de triburi. El este un simbol al unitatii familiale, originea comuna a tuturor copiilor.

Cei nascuti in intervalul lui Rod au mostenit anumite trasaturi ale spiritului lui Rod. Fericirea familiala este pentru ei telul suprem in viata. Isi doresc de timpuriu sa puna bazele unei familii, sa o protejeze, sa o ajute sa se dezvolte. Devotati si plini de afectiune, se sacrifica de bunavoie pentru binele celor dragi. Au o intuitie puternica si instincte puternice de aparare atunci cand vine vorba de protejarea propriului cuib. Se implica 100% in ceea ce fac, stiu sa daruiasca si sunt constienti de propria sexualitate. Pentru ca inteleg si stiu sa asculte, ceilalti ii cauta mereu prezenta calda si afectuoasa.

4 comentarii

  1. Codrutza Iana Răspunde

    Interesant

  2. Codrutza Iana Răspunde

    Interesant

  3. Adi Răspunde

    Pare că funcţionează bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.