Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare

clasa pregatitoareÎn 2 aprilie încep înscrierile pentru clasa pregătitoare, potrivit metodologiei și calendarului înscrierilor în învățământul primar, aprobat de Ministerul Educației. Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare se așteaptă ca 3200 de copii să fie înscriși în clasa pregătitoare.

Înscrierea în clasa pregătitoare este obligatorie pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, iar la solicitarea părinţilor pot fi înscriși şi copiii care împlinesc 6 ani până la 31 decembrie 2013, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice o permite.

Conform metodologiei, doar anul acesta copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2013, inclusiv, şi care nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare, pot fi înscrişi, la cerere, în clasa I. Tot în clasa I pot fi înscrişi, la solicitarea părinţilor, şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioadă 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice se desfăşoară în perioada 2-19 aprilie și se va face în următoarele centre din județ: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Școala Constantin Brâncoveanu, Școala Octavian Goga, Școala Avram Iancu, Școala Vasile Lucaciu din Carei, Școala nr. 1 din Negrești Oaș, Liceul Tehnologic Ardud, Școala Petofi Sandor din Lazuri și Școala gimnazială din Tășnad.

Potrivit datelor furnizate de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, la nivelul județului Satu Mare au fost recenzați 3200 de copii, care ar urma să fie înscriși în clasa pregătitoare. De asemenea, pentru anul școlar 2013-2014, au fost propuse 184 de clase pregătitoare în planul de școlarizare, respectiv 168 de clase I.

Calendarul înscrierilor

Înscrierile încep pe 2 aprilie şi se vor desfăşura de-a lungul a două etape. Spre deosebire de anul trecut, acum prima etapă este destinată înscrierii tuturor copiilor, atât la şcolile de circumscripţie, cât şi la celelalte şcoli. La etapă a două de înscrieri participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o şcoală după prima etapă.

Prima etapă: 02 – 22 aprilie

Participă toţi părinţii care trebuie să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare sau clasa I, indiferent dacă îşi înscriu copiii în şcoală de circumscripţie sau în altă şcoală. Înscrierile se fac la şcoala pe care vrei să o urmeze copilul, de luni până vineri, între orele 08.00 – 20.00, sâmbătă, între orele 08.00 – 13.00, părinţii pot suna la şcoală pentru a fi programaţi într-o anumită zi şi la o anumită oră în vederea completării cererii de înscriere.

A două etapă: 08 – 17 mai

Participă doar părinţii ai căror copii nu au fost cuprinşi într-o şcoală în prima etapă

Părinţii pot obţine informaţii referitor la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I sunând gratuit la TELVERDE 0800 816 261.

De asemenea, toate şcolile care au clase pregătitoare vor organiza şi o “Zi a porţilor deschise” în perioadă 30 martie – 7 aprilie 2013. În această zi părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot discuta cu profesorii implicaţi în această activitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.