Ultima actualizare: azi, 08:47

groapa
Locale

Interpelare pentru repararea drumului Livada- Negrești – Certeze

groapaSenatorul Valer Marian a depus astăzi în Parlament o interpelare adresată ministrului Transporturilor și ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură, prin care solicită repararea drumului Livada – Huta Certeze. Redăm în continuare documentul.

 INTERPELARE

 

Adresată: DOMNULUI MINISTRU AL TRANSPORTURILOR, RELU FENECHIU

DOMNULUI MINISTRU DELEGAT PENTRU PROIECTE DE   

INFRASTRUCTURĂ, DAN ŞOVA

Senator: VALER MARIAN

Circumscripţia electorală: SATU MARE

Colegiul Electoral: 1

Grupul parlamentar: PSD

                              Şedinţa Senatului din: 11.03.2013

Obiectul interpelării: Repararea DN 19 pe tronsonul Livada – Huta Certeze

În temeiul art.112 alin. 1 din Constituţia României şi art.162 din Regulamentul Senatului României, vă adresez prezenta 

INTERPELARE:

Tronsonul cuprins între oraşul Livada şi localitatea Huta Certeze din judeţul Satu Mare al Drumului Naţional (DN) 19 este într-o stare de deteriorare, chiar dezastruoasă, fără precedent în ultimii 30 de ani. Starea cea mai gravă a acestuia este pe perimetrele cuprinse între localitatea Mujdeni şi oraşul Negreşti-Oaş şi între oraşul Negreşti –Oaş şi localitatea Huta Certeze, pe care se află sute de gropi în asfalt, multe cu diametru de 0,5 – 1m. Aceste gropi periclitează siguranţa traficului rutier şi viaţa cetăţenilor, în condiţiile în care în zona Oaşului sunt înregistrate peste 18.000 de autovehicule, generând numeroase accidente de circulaţie, inclusiv mortale. Totodată, aceste gropi provoacă erodarea cauciucurilor şi avarierea autovehiculelor aflate în trafic.

Tronsonul susmenţionat din DN 19 prezintă importanţă şi pentru că asigură legătura cu obiectivele turistice din pitoreasca şi tradiţionalista zonă a Oaşului (Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului, staţiunea montană Luna Şes, mănăstirile de la Bixad, Moişeni şi Portăriţa, păstrăvăriile de pe râurile Tur şi Talna, pălinciile din comunele din Oaş, cabanele şi motelurile de la Mujdeni, Valea Măriei, Călineşti-Oaş şi Huta Certeze unde are  loc la începutul lunii mai una din cele mai mari manifestări etno-folclorice din România, Sâmbra Oilor), precum şi cele din Maramureşul voievodal (Cimitirul Vesel şi Mănăstirea din Săpânţa, Memorialul Durerii şi Muzeul din Sighetu Marmaţiei, Mănăstirea Bârsana, pensiunile de pe văile Iza, Mara şi Vaser, staţiunea montană Borşa). De asemenea acest tronson face legătura între judeţele Satu Mare şi Maramureş şi Punctul de Trecere a Frontierei de la Sighetu Marmaţiei, respectiv spre localităţile româneşti din Transcarpatia, Ucraina, în care locuiesc circa 45.000 de maramureşeni.

În perioada Guvernului Adrian Năstase a fost elaborat un proiect de reabilitare a DN 19 de la Satu Mare la Sighetu Marmaţiei, care nu a fost însă transpus în practică de guvernările ulterioare. În cursul anului trecut a fost reabilitat tronsonul dintre municipiul Satu Mare şi oraşul Livada.

Având în vedere deteriorarea fără precedent a tronsonului Livada – Huta Certeze, care face din DN 19 cel mai impracticabil drum naţional din România, astfel de situaţii nemaiîntâlnindu-se nici măcar în munţii Apuseni sau în zona montană din judeţele Harghita şi Covasna, vă solicit să dispuneţi măsuri pentru repararea urgentă a acestuia prin plombări asfaltice şi apoi prin reabilitare integrală.

Solicit răspuns scris şi verbal. 

                                                  Senator

                                             Valer Marian

3 comentarii

  1. Pesta porcina Răspunde

    Cap de porc tu interpeleaza-l pe Gita Taurul analfabet a carui sef de cabinet ai fost si alaturi de care ai taiat frunza la caini patru ani in senat ,el stie mai bine cum e treaba cu drumul asta!Iar daca Gita Nost e prea ramolit sa-si mai aduca aminte intreaba-l pe Govoride ca si el stie cum sta treaba cu drumul.Nu mai fa atatea bule la cur si incearca sa nu ne mai indispui cu ranjetul tau porcin in fiecare zi,mars la treaba!

  2. Daniel Răspunde

    Fraierul asta de Marian asa intelege sa aduca bani la Satu Mare? Deci el e in USL, Guvernul e USL, premierul e USL, etc etc si el face interpelari, ce sa zic, Fenechiu fix da, o sa se conformeze ca o zis Valerica…pai il doare in cot pe Fene de asta. Si ce trebuie sa dea la presa ca face el intterpelare, sa dea la presa atunci cand o sa aiba raspunsuri la interpelari, insa asta never se va intampla. Si ce..Govor are nevoie de bani, iarna a dus lipsa de lucrari si are nevoie de bani. Va dati seama, Tehnic Asist din Botosani, nu doar ca prinde lucrari prin Satmar, dar si-a instalat la Odoreu punct de lucru. Pai stiau ei de ce. Si apropo, primarul din Odoreu isi mai aduce aminte cum l-a santajat Govor>?

  3. Concubina lui Valerica Răspunde

    Homalaul marian face din nou interpelari. Cred ca ii e dor de aceasta tehnica de pe vremea lui Ceasca atunci cand el, procuror securisto comunist fiind, era in apele sale cu aceste metode zilnice.
    Drumul respectiv este in aceasta stare inca din iarna, insa venirea primaverii ii va aduce, ca de obicei cand este nevoie, reparatiile necesare, fara interventia bulangiului. El vrea doar sa-si asume laurii, vazandu-l dupa cateva luni. Fiind duminica prin Oas pentru a strange fonduri de la fraieri, in urma santajurilor sale, urmand si campania interna, Doamne prinde-l si inchide-l, si-a dat si el seama ca e loc de o licitatie trucata de unde sa mai adune niste bani, prin intermediul acolitilor sai. Pedofilul poponar marian valer, care inca mai exista fraierilor, isi face de cap in vazul tuturor si nimeni, dar absolut nimeni, nu indrazneste sa-i vina de hac. Si apoi sa nu-ti ceri cetatenie maghiara cand vezi atata mizerie la unii romani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.