Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Peste 100 de camioane, blocate în vama Petea, din cauza vremii din Ungaria

UPDATE: Interdicţia a fost ridicată, astfel că TIR-urile şi-au continuat drumul, după câteva ore de aşteptat în vamă.vama

 

Peste 100 de camioane sunt blocate la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, nefiind lăsate să treacă graniţa de autorităţile maghiare, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, fiind emisă avertizare de cod portocaliu în Ungaria.

Serviciul Naţional Ungar de Meteorologie a emis, pentru perioada 25-26 martie, o avertizare de cod portocaliu de ninsoare şi viscol pentru 4 dintre judeţele Ungariei (Baranya, Fejér, Somogy şi Tolna), precum şi avertizarea de cod galben de ninsoare şi viscol pentru judeţele Zala, Veszprém, Vas, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Bács-Kiskun şi Pest. Atenţionările de cod portocaliu de viscol sunt valabile şi pentru judeţele Pest şi Jász-Nagykun-Szolnok.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din ţara vecină, a fost interzis tranzitul camioanelor. Peste 100 de TIR-uri staţionează în acest moment, coada ajungând până la Postul de Poliţie din Dorolţ.

Sunt oprite toate camioanele de peste 7,5 tone, mai puţin cele ungureşti, care nu se îndreaptă spre autostrada M7.

Șoferii sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost informați cu privire la această restricție. Unii dintre ei se plâng că stau de luni, de la 21.30. Ba mai mult, aceștia au spus că au luat legătura cu unii colegi din Ungaria, care le-au spus că drumurile sunt practicabile și nu înțeleg de ce li se interzice accesul în țara vecină.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, autorităţile ungare au instituit măsuri de restricţionare a circulaţiei autovehiculelor cu greutatea maximă autorizată de peste 7,5 tone. În aceste condiţii vor fi luate măsuri de identificare în trafic a automarfarelor şi de îndrumare a acestora în parcări amenajate în interiorul localităţilor. În funcţie de evoluţia vremii măsurile se pot aplica pentru 48 de ore“, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare, într-un comunicat de presă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.