Petrică Mureșan, invitat de onoare la Târgul de Carte și Muzică de la Brașov

25 martie 2013 | 3 comentarii
Petrică Mureșan

Petrică Mureșan

Cântărețul de muzică populară, Petrică Mureșan a participat duminică, 24 martie, la Brașov la Târgul Internațional de Carte și Muzică ediția X-a.

Acesta este o manifestare culturală anuală ce reunește cele mai importante edituri și case de discuri din România precum și distribuitori de carte și muzică străină, artiști plastici și instituții de cultură, fiind dedicată promovării și vânzării producției editoriale si discografice.

Cunoscutul solist sătmărean de muzică populară Petrică Mureșan, a reprezentat Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, instituție al cărui director artistic este, fiind și anul acesta invitatul de onoare al târgului.

El a încântat publicul cu melodii îndrăgite cum  ar fi: “Bate vânt peste secară” ; “Să dai viață”; “Io-s român nu mi-e rușine”, și multe  altele. Publicul, care a fost în număr mare a cântat alături de Petrică, și a rămas foarte impresionat de prestația sătmăreanului.

Tot în cadrul târgului au mai cântat artiști de seamă cum ar fi, Nicolae Furdui Iancu, Dumitru Fărcaș, Marius Pruneanu,  Vasile Șeicaru și mulți alții. 

Evenimentul  creează oportunități pentru parteneriate profesionale în domeniul cărții și muzicii, promovează dialogul și schimburile culturale cu invitații din străinătate și conferă cadrul ideal pentru organizarea de acțiuni culturale: lansări de carte și muzică, dezbateri de specialitate, mese rotunde, recitaluri de muzică și poezie, sesiuni de autografe.

Și de această dată Satu Mare a fost la înălțime, cu atât mai mult cu cât pe agenda de lansări s-a aflat și cartea “Povestea pălincii” de Felician Pop și Robert Laszlo.

Etichete: ,

Categorie: Locale

Comentarii (3)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Felicitari ! Va asteptam mereu cu drag !

 2. Virgil Onita spune:

  Felicitari Petrica Muresan! Recitalul tau A DAT VIATA iubitorilor de carte si muzica prezenti la Targul International de Carte si Muzica de la Brasov.Succes mai departe!Virgil Onita.

 3. Virgil Onita spune:

  Felicitari Petrica Muresan! Recitalul tau A DAT VIATA iubitorilor de cultura prezenti la Targul International de Carte si Muzica-Brasov 2013.Succes mai departe! Virgil Onita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest