Prăjitura cu mere, ciocolată şi nuci

7 martie 2013 | 0 comentarii
Prajitura cu mere, ciocolata si nuci

Prajitura cu mere, ciocolata si nuci

Ingrediente

blat: 4 oua, 200g zahar pudra, 250gunt sau margarina, 1/2 lingurita scortisoara, esenta vanilie, 270g faina, un plic praf de copt, 40g cacao, 4 mere potrivite (cca 500 g)
pentru glazura: 100g ciocolata, 200 g miez de nuca maruntit

 

Mod de preparare
Se mixeaza untul taiat bucatele si aflat la temperatura camerei, pana se omogenizeaza apoi se adauga si zaharul pudra, vanilia, se incorporeaza cate un ou, apoi se incorporeaza faina amestecata bine cu praful de copt, scortisoara si cacaoa, se amesteca bine si la urma si se adauga merele curatate de coaja si date prin razatoarea mica.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt apoi se toarna compozitia in tava si se da la cuptor, la foc potrivit sa se coaca, cca,25-30 minute.
Se lasa prajitura in tava si se taie in romburi apoi se glazureaza cu ciocolata topita (dupa ce am dat-o prin razatoare) si se presara deasupra miez de nuca prajit si maruntit.
Se lasa sa se inchege bine apoi se asaza pe platou
Pofta buna!

 

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest