Ultima actualizare: azi, 14:14

audiente prefect Socond
Locale

Prefectul Eugeniu Avram, asaltat de 50 de persoane în Socond

audiente SocondUn număr mare de cetăţeni au dorit să participe la audienţele pe care prefectul Eugeniu Avram le-a susţinut, în data de 21 martie, la Socond. Aproximativ 50 de persoane l-au aşteptat în clădirea nouă a şcolii din comună pe prefect pentru a-şi prezenta problemele şi nemulţumirile. Alături de prefect s-au mai deplasat la Socond inspectorul-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisar şef Constantin Taloş, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Gabriel Leş, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Monica Prodan Ardelean, şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului.

Cei mai mulţi cetăţeni au reclamat fostele conduceri ale Primăriei Socond pentru deficienţele în aplicarea legilor fondului funciar. În esenţă, oamenii au cerut sprijinul prefectului pentru a fi puşi în posesie şi astfel să îşi poată primi titlurile de proprietate pe terenuri. Actualul primar, Ioan Crasnai, a confirmat faptul că există un număr destul de mare de cetăţeni care au cererile validate însă nu au fost puşi în posesie. Prefectul a recomandat primarului Crasnai ca o prioritate în momentul deblocării posturilor să fie angajarea unui specialist topograf, anunţând totodată că la şedinţa Comisiei locale de fond funciar, care va avea loc săptămâna viitoare, vor participa specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului şi Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru a oferi sprijin în soluţionarea cu celeritate a dosarelor şi trimiterea lor spre validare la comisia judeţeană.

Doi cetăţeni, Dumitru Sârbe din Soconzel şi Ilie Iederan din Cuţa, susţinuţi de alţii cetăţeni prezenţi în sală, i-au prezentat prefectului problemele legate de distrugerea culturilor de mai multe turme de oi şi că nu se iau măsuri împotriva celor vinovaţi. Şeful IJP a anunţat că se vor demara verificări şi se vor dispune măsurile legale.

audiente Socond

Şeful postului de poliţie din Socond, agent şef Ionuţ Bura, a fost reclamat de mai mulţi cetăţeni că ar comite acte de braconaj şi că ar fi agresat un tânăr în incinta postului după ce l-a depistat conducând un moped fără să posede permis şi fără numere de înmatriculare. Acuzaţii au mai fost formulate de unii romi din Stâna împotriva paznicului ocolului silvic care le-ar întocmi procese verbale de contravenţie pentru tăieri de copaci doar pe baza unor declaraţii verbale şi fără probe. Aspectele prezentate de oameni vor fi verificate cu maximă atenţie şi dacă se confirmă vor fi sancţionate, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

O doleanţă exprimată de cetăţenii din Stâna la adresa prefectului şi şefului IJP se referă la înfiinţarea unui post de poliţie în satul respectiv pentru a putea ţine sub control furturile din locuinţe, a căror număr, susţin oamenii, a crescut destul de mult în ultima perioadă şi poliţiştii din Socond nu reusesc să stăpânească aceste fapte.

Având în vedere problemele care i-au fost prezentate şi pentru a vedea cum se vor aplica măsurile dispuse, prefectul Eugeniu Avram a anunţat că peste o lună se vor organiza din nou audienţe la Socond.

Un comentariu

  1. culio Răspunde

    faceti verificari si la fostul primar.Veti fi surprinsi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.