Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Trei turci reținuți în apropierea frontierei cu Ungaria

Foto migrantiPoliţiştii de frontieră de la Carei au reţinut trei cetăţeni turci care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României. Persoanele implicate sunt cercetate acum pentru tentativă de ieşire din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv trafic de migranţi.

Marți, 20 martie, în jurul orei 18.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Carei, împreună cu lucrători din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Petrești, au oprit pentru control, pe comunicația Sanislău – Horea, in apropierea liniei de frontieră, un autoturism marca Volkswagen Golf, înmatriculat în Bulgaria. La volanul autoturismului se afla cetățeanul turc Izzet Y., în vârstă de 43 de ani, iar în maşină, în calitate de pasageri, se mai aflau alți doi cetățeni turci în vârstă de 44, respectiv 18 ani.

Cei trei cetăţeni turci au fost conduși la sediul Sectorului P.F. Carei în vederea efectuării unui control specific.

Din primele verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că șoferul i-a preluat pe cei doi cetățeni turci din municipiul Giurgiu și i-a transportat până în județul Satu Mare, cu intenția de a-i duce cât mai aproape de linia de frontieră. De acolo, aceştia intenționau să treacă ilegal în Ungaria pentru a ajunge în final în Germania.

Conducătorul auto, cetăţeanul turc Izzet Y, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar ceilalți doi cetățeni turci B. Tamer şi T. Kadir,  pentru tentativă de ieșire din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Sursa: STPF Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.