Ultima actualizare: azi, 22:25

ziua mondiala a apei, Apaserv Satu Mare
Locale

Ziua Porţilor Deschise la Apaserv Satu Mare, vineri, 22 martie

ziua mondiala a apei, Apaserv Satu MareCu ocazia Zilei Mondiale a Apei, S.C. Apaserv Satu Mare S.A. organizează Ziua Porţilor Deschise la Uzina de Apă Mărtineşti şi la Staţia de Epurare.

Astfel, vineri, 22 martie, între orele 9-14, cei interesaţi pot vizita Uzina de Apă Mărtineşti şi Staţia de Epurare. Prin programele propuse, reprezentanţii societăţii oferă sătmărenilor posibilitatea de a avea o privire de ansamblu despre apă, apă potabilă şi despre epurarea apei uzate. Ca furnizori de apă, Apaserv Satu Mare consideră că este important să-şi facă cunoscute activităţile şi să acorde o atenţie deosebită procesului de educare a noii generaţii.

În cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite Asupra Mediului Înconjurător de la Rio de Janeiro a fost adoptată la data de 22 decembrie 1992 Hotărârea prin care 22 Martie a devenit Ziua Mondială a Apei. S-a dovedit o ocazie bună pentru a reaminti tuturor  cât de importante  sunt eforturile concrete de a oferi spre consum apă pură, precum şi identificarea problemelor şi găsirea de soluţii la aceste probleme. Astfel în fiecare an la data de 22 martie se celebrează Ziua Mondială a Apei.

ONU a stabilit ca în anul 2013 “ZIUA MONDIALĂ A APEI” să fie sărbătorită  sub sigla “WORLD WATER DAY– 2013 –INTERNATIONAL  YEAR OF WATER COOPERATION” – “APA ŞI COOPERAREA INTERNAŢIONALĂ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.