Ultima actualizare: azi, 14:10

benzinarie satu mare
Locale

Benzinăriile din Satu Mare, la control. 17 tone de combustibil, oprite de la comercializare

benzinarie satu mareBenzinăriile din Satu Mare, la control. În perioada 08.04.2013 – 12.04.2013 pe raza Judetului Satu Mare s-a desfăşurat o acţiune tematica nationala de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea benzinei şi motorinei în staţiile de distributie.  Comisarii Protecţiei Consumatorilor  au  controlat  7 operatori economici  din care 5 au avut abateri de la legislatie .        

Deficiente  constatate:     

-2 operatori economici nu aveau   afisate la pompele de motorina   o informare completa si corecta, cu privire la carcteristicile tehnice ale aditivului utilizat din componenta carburantiilor , facandu-se trimitere pentru solicitarea informatilor la casele  de marcat din incinta statiilor  de distributie.

-2 operatori economici nu aveau facuta verificarea metrologica a pompelor, aceasta fiind expirata.

-Un operator economic  nu  avea afisat codul unic de inregistrare din care sa rezulte obiectul de activitate

– 2 operatori economici nu aveau afisat orarul de functionare

In urma finalizarii  controlului au fost sanctionati  contraventional   5 operatori economici aplicandu-se  amenzi  in valoare de 23.000 lei  si un avertisment. S-a controlat cantitatea de 52 tone combustibil, fiind oprita temporar de la comercializare cantitatea de 17,7 tone in valoare de  360900 lei.

    Sursa: OPC Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.