Ultima actualizare: azi, 17:36

CACIB 2013 Satu Mare, Expozitie caini
Locale

Cel mai frumos câine de la CACIB 2013 Satu Mare – un bobtail (Galerie FOTO)

CACIB 2013 Satu Mare, Expozitie caini

CACIB 2013 Satu Mare, Expozitie caini

Expoziția internațională de câini CACIB 2013 Satu Mare s-a încheiat în această după-amiază, fiind desemnat și cel mai frumos patruped din Satu Mare, un ogar.

În cea de-a doua zi, la International Dog Show Satu Mare au participat 909 exemplare de câini.

Ultima zi a expoziției a avut succes, a avut parte de vreme însorită, mult public și competiții finale, atât pe grupe de câini și Supreme Best in Show.

Crescătorii de câini își pregătesc animalele pentru astfel de competiții cu câteva luni înainte, mai ales pentru câinii cu păr lung, care necesită o atenție deosebită la îngrijirea blănii. Animalele trebuie dresate și obișnuite cu arbitrarea, hrănite corespunzător și coafate. La International Dog Show 2013, juriul a fost format din 12 arbitri renumiți din 6 țări.

Printre cele mai importante premii se numără Titlul “Campion România”, ce va fi acordat câinelui care obţine titlul C.A.C.I.B. în expoziţia Open, acesta putând fi atât din ţară, cât şi din străinătate, iar titlul de “Campion România Junior” îi va reveni câinelui care obţine titlul Best Junior în expoziţia Open.

Best Junior la International Dog Show 2013 a fost câștigat de un minunat exemplar din rasa Chow-Chow, locul doi a fost câștigat de rasa Cane Corso iar pe locul trei s-a situat Saint Bernard.

La competiția Best in Show din cea de-a doua zi au intrat în competiție toți câinii situați pe locurile I din grupe, iar câștigător a fost declarat un exemplar din rasa Chihuahua.

Astfel, Supreme Best in Show s-a disputat între rasa Bobtail (câştigătorul primei zi a expoziţiei) şi Chihuahua. Arbitrii au decis ca titlul de Supreme Best in Show să-i fie atribuit exemplarului din rasa Bobtail (ciobănesc englezesc ancestral).

Koroknai Joszef, proprietarul bobtail-ului este din Ungaria şi a câştigat premiul Supreme Best in Show şi în 2012, tot cu un astfel de exemplar. Câştigătorul din 2013, pe numele său Bottom Shake Easy to Love, este puiul câştigătorului de anul trecut, fapt ce demonstrează că crescătorul din Ungaria are o familie excelentă de bobtail.

 

Totodată, a fost desemnat și cel mai frumos câine din Satu Mare, un ogar, acesta având trei ani, iar mama sa fiind vicecampion european.

Premiile și cupele câștigătoare au fost oferite de Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare și viceprimarul municipiul Radu Roca.

2 comentarii

  1. marius Răspunde

    indiscutabil cel mai frumos exemplar al expozitiei este un…USL-ist, rasa PSD-ist, originar din Palatul administrativ, ROCA RADU!!! felicitari! reusiti sa otraviti cu permanenta voastra prezenta orice eveniment, oricat de apolitic ar fi! da, daca nevasta ti multumita ca te-o vazut iar in ziar, restu-l mizilicuri!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.