Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

CSM Satu Mare câștigă cu greu primul meci din play off

csm satu mare alexandria (43)Jucătoarele CSM Satu Mare s-au impus astăzi cu greu în fața CSBT Alexandria în primul meci din play off-ul Ligii Naționale de Baschet feminin, scor 62-51 (12-11, 11-13, 15-14, 24-13).

Antrenorul CSM Satu Mare, Dan Fleșeriu, începe meciul cu un prim cinci format din Annemarie Părău, Utahya Drye,  Hajnalka Szlimak, Dara Kovacevic și Shanika Freeman. Primele puncte sunt marcate de către americanca Utahya Drye, care transformă două aruncări libere.

Sătmărencele sunt surprinse de adversare, care arată mai multă determinare în joc, bătându-se pentru fiecare minge. Elevele lui Dan Fleșeriu nu reușesc să se distanțeze de jucătoarele din Alexandria, care ne-au învins și în prima etapă din returul de campionat.

Jucătoarele CSM intră mai hotărâte în joc doar în ultimul sfert, când se distanțează și la 14 puncte, arătând care le este de fapt valoarea. Acestea reușesc să își adjudece ultimul sfert cu 24-13. Pentru sătmărence urmează cel de-al doilea meci din disputa cu Alexandria, care va avea loc pe 10 aprilie, pe terenul acestora. În caz că CSM va pierde în deplasare, atunci pe 13 aprilie va avea loc la Satu Mare meciul decisiv pentru calificarea în semifinalele campionatului.

Antrenorul Dan Flașeriu a declarat că jucătoarele nu au fost astăzi în formă, deoarece nu s-au putut antrena la parametri normali, întrucât a plouat în sala LPS. Cu toate acestea, Fleșeriu consideră că elevele sale ar fi trebuit să se impună la 20 de puncte diferență, având în vedere valoarea echipelor.

 “Fetele au luat meciul mai uşor, şi-au ieşit din formă. Se confirmă că nu poţi să joci dacă nu te antrenezi, şi noi n-am putut să ne antrenăm pentru că în sală plouă. Nu poţi să faci un exerciţiu, poţi să faci nişte aruncări, nici pe alea ca lumea, pentru că alunecă şi se accidentează. E absolut incredibil la nivelul acesta să nu poţi să te antrenezi pentru că plouă în sală. Acestea nu sunt scuze suficiente pentru lipsa de determinare cu care am intrat până la pauză, dar contează. Astăzi trebuia să câştigăm cu 20 de punte, suntem cu 20 de puncte mai valoroase decât echipa cealaltă”, a declarat antrenorul CSM Satu Mare, Dan Fleşeriu.

Pentru CSM Satu Mare au marcat: Shanika Freeman – 17p (10 recuperări), Hajnalka Szlimak 15p, Chadijah Whittington 11p (9 recuperări), Annemarie Parau 9p, Utahya Drye 4p, Florentina Ardeleanu 3p, Andreea Orosz 2p şi Dara Kovacevic 1p.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.