Ultima actualizare: azi, 09:33

Totul despre sex

Cum îți dai seama?

testosteronDe vreme ce barbatii produc estrogen in glandele adrenaline, pe masura ce testosteronul scade, incepe sa se arate estrogenul. Treptat barba se rareste, vocea e mai ascutita, barbatul se ingrasa si muschii incep sa se lase. Uneori sanii barbatilor chiar se maresc. Daca ati face radiografie, ati observa probabil ca penisul si testiculele incep si ele sa se micsoreze. Dar exista un paradox interesant.

            Dar barbatii care isi pierd testoteronul resimt o oarecare crestere de estrogen, nu e suficient pentru a nu avea osteoporoza. Totusi osteoporoza este mult mai putin frecventa si grava la barbati. Un barbat alb de cincizeci de ani are doar 14% sanse sa aiba fractura datorata osteoporozei. Dar mai exista si alte defecte subtile ale deficientei de testosteron.

Ca de exemplu?

            Barbatii devin mai iritabili, mai apatici, mai deprimati si isi fac mai multe griji. In multe cazuri au si problema sexuala. Dar exista si o complicatie. Datorita stersului de la serviciu, de care sufera multi barbati, uneori e greu de spus daca aceste simptome emotionale apar din cauza serviciului sau a lipsei hormonului.

De ce nu li se prescrie o terapie cu hormoni de inlocuire ca la femei?

Asta ar fi solutia ideala. O injectie sau niste pastile din cand in cand ar trebui sa readuca lucrurile la normal – sau aproape. Si interesant este ca functioneaza la fel. Barbatii cu deficient de testosteron sunt mai puternici, mai agresivi, mai interesati de sex si au erectii mai dese si mai bune, daca iau hormoni de inlocuire. De asemenea, fac progrese impotriva unei osteoporoze. Dar mai e  o mica problema, care poate deveni o problema foarte mare.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!

Dr. Sorin Nichita

[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.