Ultima actualizare: ieri, 21:48

expozitie chereji jenica
Locale

Expoziția Jenicăi Chereji Chiuzbăian s-a bucurat de un succes deosebit

expozitie chereji jenicaMarți, 23 aprilie 2013, la sediul Centrului de Creație din Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de pictură Jenica Chereji Chiuzbăian.

Manifestarea a fost organizată de Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale și Asociația Culturală Sătmărenii.

În deschidere a vorbit directorul instituției gazdă, Felician Pop, care a subliniat faptul că ne aflăm în fața unui fenomen artistic rar întâlnit și anume, acela al unei artiste care și-a descoperit târziu  vocația  numai dacă ne gândim la faptul că prima ei expoziție, a avut loc în anul 2011 și iată-ne acum, la cea de a doua.

Motivele florale domină peisajul componistic iar paleta cromatică este extrem de expresivă.

          Artista Mihaela Pastor, șefa secției de arte vizuale a Asociației Culturale Sătmărenii, a prezentat câteva date definitorii referitoare la artista vernisată.

          Momentele artistice au fost susținute de folkiștii George Negrea și Abel Varga și recitatorii Mark Voinescu și Diana Ziman, toți patru proaspăt laureați cu titlul de ”Tânăr Artist Sătmărean”.

În fața numeroasei asistențe Jenica Chereji Chiuzbăian a mulțumit tuturor celor care au ținut să fie alături de dânsa la acest emoționant eveniment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.