Hotelul Dacia ar putea fi cumpărat de Primărie și Consiliul Județean

24 aprilie 2013 | 12 comentarii
Hotel Dacia Satu Mare

Hotel Dacia Satu Mare

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a anunțat astăzi într-o conferinţă de presă că are mandatul conducerii Consiliului Judeţean pentru a discuta cu omul de afaceri Vasile Ţânţaş cumpărarea clădirii hotelului Dacia, simbol al oraşului.

Edilul şef, alături de reprezentantul omului de afaceri, Radu Hosu, au anunţat că se va forma o comisie mixtă care are un rol tehnic de a trece Filarmonica în proprietatea municipiului. Hosu a explicat că la preluarea patrimoniului, firma omului de afaceri din Negreşti a preluat o situaţie clară şi că trebuie departajată Filarmonica de hotel, care a funcţionat impropriu în fosta sală de bal.

Primarul a mai anunţat că omul de afaceri Vasile Ţânţaş şi-a exprimat dorinţa de a vinde imobilul, autoritatea locală având drept de preemţiune.

“Proprietarul a transmis dorinţa ca Dacia să fie preluată de cineva. Am vorbit cu conducerea Consiliului Judeţean şi am dori ca împreună, cele două instituţii, să preluăm această clădire. Am acord verbal de la Consiliul Judeţean, dacă firma îşi doreşte să preluăm clădirea o putem face, la o sumă transparentă stabilită de experţi, în rate. Am putea obţine fonduri de la Ministerul Culturii sau fonduri europene pentru modernizare”, a spus primarul Coica.

Clădirea ar urma să fie transformată într-un centrul cultural ce să cuprindă și Biblioteca Județeană.

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (12)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Daniel spune:

  Ca bine te-ai gandit tu Dorele, asa frumos de manuta cu Adisor, sa cumparati (ca doar nu din banii vostri) hotelul, ca mai apoi sa puteti candida iar pe acest motiv, ca ati salvat orasul de ruina Dacia. Dar am o intrebare Dorele, cu cladirea cu scanduri ce mai faci cu ea? Si daca ai primit o oferta din Germania pt a face ceva la cap pod Decebal unde e groapa, si daca da, de ce ai refuzat?

 2. Gogu spune:

  S-a omis a se preciza ca paza Hotelului Dacia va fi realizata, dupa trecerea in domeniul public, la fel ca la celelalte institutii publice, de Folda Security!

 3. Sorin Albu spune:

  La juma de pret ? Sau la pret triplu ? Asta e intrebarea !

 4. satmarean spune:

  pretul hotelului Dacia, ar trebui imputat la Bota Adrian militianului, care i-a dat NUP la Szabo Stefan pentru vanzarea hotelului, cu bonusul acordat ,,Filarmonica pe gratis+2 si doua cabinete medicale pentru Bota Adrian,,.

 5. sarac spune:

  Dupa ce ca toate autoritatile locale au lasat sa fie cumparat hotelul, desi era ilegal, acum vor sa-l rascumpere tot pe banii nostri care vor intra in buzunarele lor. Astora nici de pedeapsa lui Dumnezeu nu le este frica.

 6. Daniel spune:

  Stef ar trebui acum sa dea socoteala pentru manipularea ieftina pe care a facut-o, prezentant acel proiect tehnic, documentarea schita noii cladiri a Bibliotecii, care trebuia construit in alta parte, desigur ca acel proiect a costat ceva bani, desi el stia ca Biblioteca se va face in hotelul Dacia. Oare cine a avut de castigat, ce firma, cu acel proiect tehnic. Si inca au estimat ca nu stiu cati bani va costa. Pai acuma se va face alt proiect? In conditiile in care am inteles ca Biblioteca va fi in incinta Dacia…

  • Satmarean spune:

   S-ar putea, Daniel, ca scenariul invocat de tine sa fie corect! Daca-i asa, cineva trebuie sa raspunda pentru irosirea banului public!

 7. Daniel spune:

  @Satmarean. Cred ca mai degraba o sa ajung eu presedinte decat o sa dea cineva socoteala in orasul asta. Insa mai spun ceva, oare e coincidenta ca pt reabilitarea Policlinicii si PNL (PC) si PSD au fost multumite? Mai exact, geamurile termopan de la Citadinia, firma lui Smadu, amicul lui Silaghi, iar instalatiile sanitare, usi, etc…de la firma Lebada, firma lui Pasca, consilerul judetean PSD, prieten cu Govor.

 8. Attila Hajdu spune:

  daca as fi rau as spune ca iara e o afacere buna ptr cineva, dar ca este si un pic de bun in bussines, adica biblioteca si asa mai departe, atunci este de bine.dar nu cu orice pret.

 9. Anonim spune:

  Poate vor sa cumpere si cateva complexe hoteliere si aici ca sunt gata si-s faine!
  http://www.myhome.ie/commercial/brochure/the-park-hotel-virginia-cavan/2520454

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest