Ultima actualizare: azi, 17:36

ferma porci
Locale

UPDATE: Incendiu la o fermă din Andrid. Au murit 2.200 de porci

ferma porci

UPDATE ora 15.30: Astăzi, la ora 09.00, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, formată din Col. Hauşi Nelu – adjunctul Inspectorului Şef, Lt. Rogoz Cristian – ofiţer din cadrul Centrului Operaţional, Lt. Col. Mateş Dumitru – comandantul Secţiei de Pompieri Carei, s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului şi valoarea pagubelor la incendiul izbucnit ]n localitatea Andrid, la o fermă zootehnică, aflată în proprietatea firmei S.C. VEREŞ AGRO PROD COM S.R.L.

Comisia de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, a constatat că  sursa probabilă, a fost un efect termic al curentului electric, produs de un motor suprasolicitat s-au cu defecţiuni,  folosit la  sistemul de ventilare a halei.

Valoarea pagubelor materiale se ridică la suma de aproximativ : 5.000.000 lei.

Prin intervenția pompierilor s-au salvat : halele învecinate în valoare de aproximativ  10.000.000. lei.

Ora 11.30: In data de 09.04.2013, la ora 15.52, Secţia de Pompieri Carei, a intervenit cu 3 autospeciale de stingere, o autoscară mecanică şi o ambulanţă SMURD, sub comanda  Lt.Col. Mateş Dumitru comandantul Secţiei de Pompieri Carei, în  localitatea Andrid, str. DJ 196, la Km.10, unde a izbucnit un incendiu la o fermă zootehnică de creştere a porcilor, aflată în proprietatea firmei S.C. VEREŞ AGRO PROD COM S.R.L.

          Forţele de intervenţie ale Secţiei de Pompieri Carei, au ajuns la locul intervenţiei la ora 16.16 şi au constatat că ardea interiorul halei de creştere intensivă de suine (porcine), pe aproximativ 2400 m.p.,  cu posibilităţi de propagare la halele învecinate.

           Datorită faptului că incendiul s-a propagat cu repeziciune la întrega hală şi exzistând pericolul să se propage la halele învecinate, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, la faţa locului s-a deplasat SVSU al comunei Andrid cu autospeciala din dotare, SVSU al comunei Petreşti cu autospeciala din dotare şi o cisternă de 4000 litri cu apă aparţinând de S.C. Gardo Andrid, pentru a-i ajuta pe pompierii militari la lichidarea incendiului.    

          La locul intervenţiei,  s-a deplasat prefectul Eugeniu Avram împreună cu inspector Şef Col. Burz Iulian, care a preluat comanda intervenţiei, până la lichidarea incendiului.

          Incendiul a fost lichidat la ora 18.10. 

          Au ars: interiorul halei de creştere intensivă a suinelor pe aproximativ 2400 m.p.  

          S-au degradat: hala în proporţie de 50%, structura de rezistenţă a construcţiei, acoperişul din panouri sandwich, instalaţia electrică, instalaţia de ventilaţie, instalaţia de apă, instalaţia de furajare, etc.

          În urma incendiului au murit 2.200 de porci de aproximativ 120 Kg.

          Astăzi, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzelor probabile de incendiu, formată din Col. Hauşi Nelu – adjunctul Inspectorului Şef, Col. Sălăgean Vasile – Şef Protecţie Civilă, Lt. Rogoz Cristian – ofiţer din cadrul Centrului Operaţional, Lt. Col.Mateş Dumitru – comandantul Secţiei de Pompieri Carei      s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului şi valoarea pagubelor.

 

Sursa : ISU Satu Mare

2 comentarii

  1. Iuliu Nicolae Nagy Răspunde

    oare neglijenta omeneasca? sau mana de raufacatori?(piromani) sau dusmanie??

  2. nehotarat Răspunde

    Foarte interesanta componenta comisiei, care s-a înmulţit până la sfârşitul articolului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.