Ultima actualizare: azi, 11:21

soia
Totul despre sex

Mai poate face și altceva?

 soiaDa. Poate urma exemplul asiaticilor si poate face niste adaugiri gustoase la dieta sa. Este o realitate medicala fascinanta faptul ca asiaticii care isi urmeaza regimul traditional cancerul la prostata este aproape necunoscut. In acelasi timp, par sa sufere mult mai putin de problemele emotionale ale “varstei a treia” si de impotenta. Desigur o parte din stabilitatea emotionala este culturala si acest lucru trebuie luat in considerare. Dar nu e nici o indoiala ca anumite alimente din regimul Asiatic au concentratii importante de hormonii sexuali.

Hormoni sexuali in mancare?

Exact. Sunt si hormoni sexuali barbatesti si femeiesti si conteaza pentru cei care ii consuma. De exemplu, la multi japonezi s-a descoperit la autopsie cancer la prostata. Dar afectiunea nu i-a deranjat niciodata in timpul vietii si n-au fost niciodata constienti de ea. Nici prostatele marite nu sunt frecvente la asiatici. Deci, adaugand o aroma asiatica la dieta, barbatul obisnuit ar putea sa- si faca un mare bine.

Ce ar putea sa manance?

Cea mai usoara si utila adaugire sunt produsele din soia. Soia contine componente puternice numite “isoflavinoide” care scad colesterolul si combat osteoporoza. Un pahar de lapte de soia in fiecare zi va asigura toate avantajele hormonilor din soia. In plus, are gustul laptelui de vaca, fara strop de colesterol. Tofu, sau branza de soia este de asemenea o alegere buna si astazi o puteti gasi la magazine in zeci de forme. De asemenea, puteti gasi boabe de soia prajite, care pot fi mancate ca snacks – in loc de chipsuri de cartofi cu multa grasime. Cu cat mai multa soia iti introduce in regim – in limite rezonabile – cu atat ai mai multe avantaje.

Doza ideala este cam de 30 grame de soia pe zi – un pahar de lapte de soia are cam 8 grame, o ceasca de boabe de soia prajite are cam 18 grame si 140 de grame de tofu cam 10 grame. Dar mancati doar ce va place.

 


Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!

Dr. Sorin Nichita

[email protected]

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.