Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Ovidiu Silaghi îl ia la mişto pe Valer Marian şi îi sugerează un control psihiatric

ovidiu silaghi

Ovidiu Silaghi

Preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a făcut unele remarci, astăzi, într-o conferinţă de presă, la adresa senatorului Valer Marian, trimiţându-l, voalat, la un consult psihiatric la colegul său de partid, Virgil Enătescu, alături de alţi demnitari din USL şi opoziţie.

Silaghi s-a referit la Marian drept un senator independent, după ce a anunţat că se autosuspendă din PSD.

„Legat de programul de audienţe despre care un distins senator independent din câte am înţeles, ne atrăgea atenţia, vreau să vă spun că programul de audienţe şi la sediul PNL, şi la Consiliul Judeţean, atât la preşedintele Adrian Ştef cât şi la vicepreşedintele Mircea Govor, este şi la Primărie, atât la d-l primar Coica cât şi la cei doi viceprimari, deci contactul cu publicul şi realităţile populaţiei se realizează şi chiar pe o plajă mult mai largă şi pe probleme mai largi decât au unii senzaţia. Eu personal am de gând să-l rog personal şi pe d-l consilier judeţean Virgil Enătescu să organizeze un program de audienţe aici la sediu, mai ales că dânsul, în calitatea care-o are, de medic şi academician, poate să facă şi un program de consultaţii, subliniez consultaţii, aici la sediu, atât pentru demnitarii USL-ului, cât şi pentru demnitarii din opoziţie şi chiar pentru demnitarii independenţi”, a declarat Silaghi.

Deputatul liberal a mai afirmat că potrivit unui sondaj, Marian este pe primele şapte locuri.

„Pentru să vehiculează tot felul de sondaje de opinie, avem şi noi un sondaj de opinie. Pe primele şapte locuri se clasează Valer Marian, abia pe locul 8 apare USL. Deci în concluzie, astăzi dacă s-ar organiza alegeri, toate cele şapte colegii, cinci de deputaţi şi două de senatori, ar fi câştigate de Valer Marian. Este şi motivul pentru care unii din USL ne-am gândit să ne schimbăm numele, să ne cheme pe toţi Valer Marian, să avem cu adevărat şanse să candidăm în următorul ciclu electoral”, a afirmat Silaghi.

Prezent la conferinţă, preşedintele TNL, Florin Alexe a completat, că în mod ciudat şi în sectorul 3 din Capitală tot Valer Marian este pe primul loc.

7 comentarii

  1. Sebastian Răspunde

    Dar nu este la misto. Acest Valer Marian chiar are nevoie de un control pshiatric!!!

  2. Satmarean Răspunde

    Nu se cuvine, draga Sisi, sa dai intr-un om aflat la pamint! In loc sa-l jignesti pe senator, mai bine te-ai ocupa de protejatul tau, de Stef!

  3. dr. Ciomu Răspunde

    Acuma sa va tineti bine…..la ce spurcaciuni va scoate pe gura “senatorul melcilor” !!
    :-))
    Razboiul a inceput !!!Traiasca combatantii !!!

  4. Daniel Răspunde

    Uite si gelatul frezatul in actiune. Pai mai baiatule sunt cu totul de acord cu tine, dar sa nu crezi ca am uitat ce pe cand erai ministrul transporturilor ne-ai vorbit de reabilitarea garii, trimitandu-l pe Septimiu Buzasu pe la Satu Mare, asa ca asteptam ca ne bazam pe influenta ta mare de la Bucuresti, asta pana cand ajungi europarlamentar ca dupa aia si asa in cot de doare de noi. Ca stim ca ti-e buzunarul plin, ca sotia ta, surorile Ariana si Ramona, prima umbla dupa bani de chirii la spatiile comerciale, dupa ce merge sa se faca frumoasa la salnul Armizette de pe strada Petofi, la fel ca Ramona, sotia lui Adisor.

  5. vasi Răspunde

    Povestea trimiterii la psihiatru , periodic, este o problema pe care ministrul Silaghi si Valer Marian nu pot nicicum s-o transeze, ea fiind vecheeeeee. De aceea , cateva paragrafe din scrierile vremii sunt mai mult decat elocvente. Asa ca-i amintim d-lui Silaghi cateva fapte de care era acuzat conform articolelor de la vremea respectiva, semnate de redactori ai publicatiei GNV :
    ,,Liberalul Ovidiu Silaghi constituie un exemplu elocvent în care politica este folosită pentru promovarea propriilor afaceri şi pentru îmbogăţire cît mai rapidă,[…] . Demnitarul Silaghi a intervenit pe lîngă directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu-Mare, Nicolae Manea, intimidîndu-l cu ameninţări, să accepte ca lichidator judiciar al societăţii Samobil firma Euroconsulting – Sucursala Suceava, cu un comision de 7% din rezultatul lichidării, deşi o altă firmă de lichidare, SC Comcas SA Satu-Mare, făcuse o ofertă cu un comision de doar 3%. DGFP Satu-Mare este principalul creditor al SC Samobil SA, cu o creanţă de circa 5 milioane de euro, reprezentînd 85% din totalul creanţelor. Silaghi a fost înregistrat în timp ce-i cerea imperios directorului Manea să accepte firma Euroconsulting Suceava ca lichidator. În plus, potrivit unor surse judiciare, directorul Manea a recunoscut acest fapt într-o declaraţie dată organelor de anchetă.”
    De asemenea, respectivul jurnalist al GNV, scria la vremea respectiva: ”. Ofticat că mi-am permis să-l întreb una- alta despre problemele ministerului ce îl conduce din deplasare şi despre unele hotărâri aprobate de guvern cu dedicaţie pentru capul său gol, dar vopsit şi gelat, m-a trimis să consult un psihiatru” Mai detaliat,,Întrebat, în finalul conferinţei de presă, dacă i se pare normal ca Guvernul să adopte varianta PNL privind delimitarea colegiilor electorale din judeţul Satu Mare, având în vedere că este principalul beneficiar al delimitării, ministrul s-a enervat. “De unde ştiţi că aş fi avantajat? Pentru întrebări de acest gen notaţi un număr de telefon (…), al academicianului Virgil Enătescu”, a spus Silaghi, care citea numărul de telefon de pe o hârtie pe care o avea în faţă. Apoi, ministrul s-a ridicat brusc şi a părăsit sala.
    Foarte categoric si principial, ziarista mai spune:,,Aş avea o singură întrebare: psihiatrul mi-l plăteşte el din comisioanele încasate din fondurile de la minister ori din chiriile încasate de pe zecile de spaţii ce le are în buricul Sătmarului?” Tare GNV-ul, ce mai!
    Comentariile sunt de prisos. Daca nu mai demult decat acu un an , numele lui Silaghi era enumerat intre cei care , obsesiv, vor sa trimita organele de control sa inchida gura GNV, astazi el sta la masa , schimba amabilitatii si e aliatul de nadejde al senatorului Valer Marian. Daca mai ieri se scuipau , astazi nu au nici-o problema a se linge.
    .Redam constinciosi un pasaj amenintator din GNV : ,,Tuturor acestora le reamintim că au încercat mulţi, tari şi mari, să închidă gura Gazetei de Nord – Vest, ca ex-senatorul FSN Văsălie Moiş, deputata PNŢCD Anamaria Biriş, ex-primarul Horia Anderco, ex-preşedintele Consiliului Judeţean, Ştefan Szabo, şi ex-ministrul PNL Ovidiu Silaghi şi aţi văzut ce s-a ales de ei!.”
    Ce s-a ales de ei? Se pare ca sunt bine merci material, doar ca ultimului enumerat se pare ca-i lipseste adrenalina si…demnitatile, Ce daca esti satul si multumit, daca nu te vede lumea? Sa te bucuri pe deplin de tot ce ai, inseamna in acceptiunea lor, sa fii vizibil si sa crape toti de invidie! Ce faci atunci? Candidezi cu tot …neamul! Asta, in ciuda minimelor rigori morale, lasandu-te calcat in picioare, renuntand la demnitate.
    Conform noilor aliante, mezaliante si cardasii, se pare ca scopul final este pastrarea actualei configuratii la nivel administrativ. Hai sa facem un exercitiu de imagine! Aceeasi conducere , aceeasi, oameni, aceleasi megafaceri si acelasi Satmar subdezvoltat, uitat de lume si furat in detrimental locuitorilor sai. Aceeasi saracie, aceeasi lipsa de perspectiva si aceiasi prosperitate pentru afaceristii din frunte. Acesti baieti smecheri ai tranzitiei, speculanti care si-au cladit afacerile exclusiv pe relatiile politice si generatoare de contracte grase cu statul si administratia locala si nu pe munca cinstita. Specialitatea lor: falimentele! Citam din nou din presa vremii: ,,Ministrul faliment(Ovidiu Silaghi) nu poate fi considerat un model de om de afaceri sau de manager performant, intrucat din multitudinea de firme pe care le-a infiintat dupa 1990 nu a facut mare branza cu vreuna dintre ele, ba dimpotriva, cele mai multe au dat faliment. In acest sens, au fost date ca exemplu cinci firme pe care le-a falimentat: Patricia SRL, Onix RS SRL, Still SRL, Gesco SA, Moto Roll SRL. In toamna anului 2004, cand a candidat si a fost ales deputat, firmele lui Ovidiu Silaghi aveau datorii la bugetul de stat de 5,35 miliarde de lei vechi. Ulterior, Silaghi si-a dizolvat firmele datornice, piratand astfel bugetul de stat.”
    Randurile de mai sus apareau in preajma Alegerilor locale 2012, cand toti, turma , ne-am dus sa-i votam!

  6. liberal Răspunde

    dragă vasi , mai putem să dăm şi alte exemple şi în PSD, aşa mai ia o pauză, l-a gară cu tine!

  7. liberal Răspunde

    Dragă Sisi, dacă cineva are sânge în puţă, trebuie să miargă la spshistru. Altceva decât să baţi din gură, nici tu nu faci altceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.