Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Prefectul Eugeniu Avram vrea rezultate mai bune în combaterea contrabandei

prefectura comitet contrabanda (05)Prefectul Eugeniu Avram vrea rezultate mai bune și implicare mai intensă în lupta împotriva contrabandei, din partea factorilor implicați.

La ședința de analiză, convocată de prefectul Eugeniu Avram, privind situația combaterii contrabandei cu produse accizabile și a evaziunii fiscale pe raza județului Satu Mare, au participat reprezentanții instituțiilor cu atribuții în acest domeniu. Au fost prezenți subprefectul Cristian Sasu, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean, Liviu Tăut, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi, Gheorghe Avram, șeful Direcției de Finanțe, Ioan Mircea Ardelean, șeful Direcției de Accize și Operațiuni Vamale, Ioan Sabău, respectiv punctelor de trecere a frontierei.

Potrivit centralizatorului acţiunilor şi a efectivelor angrenate conform Planului judeţean de contracarare a contrabandei cu ţigări pe luna martie 2013, s-au întreprins un număr de 203 acțiuni.

În luna martie au fost reținute 9.816 pachete de țigări reținute. De asemenea, au mai fost confiscate 4,580 kg de zahăr, 570 kg de mere, 300 de litri de băutură. Prejudiciul creat se ridică la 57.000 de lei, aplicându-se 20 de contravenții, în valoare de 45.500 de lei.

În urma  unui număr de 178 acţiuni întreprinse în luna aprilie 2013 de către lucrători ai STPF, IPJ, DJAOV, Birourilor vamale, SPF, au fost reținute 2.507 pachete de țigări și 274 litri de alcool. Prejudiciul creat se ridică la 11.305 lei, aplicându-se 25 de contravenții, în valoare de 52.000 de lei.

Prefectului Eugeniu Avram a solicitat instituțiilor angrenate îl combaterea contrabandei să se implice mai multe, astfel încă să obțină rezultate mai bune în acest domeniu. Acesta le-a cerut să vizeze în primul rând rețele de contrabandiști, nu doar pe cetățenii simpli.

La rândul lor, reprezentanții punctelor de frontieră sunt nemulțumiți de cota de combustibil pe care o primesc în fiecare lună, spunând că lipsa carburantului îi împiedică să patruleze mai mult și să fie mai eficienți în combaterea contrabandei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.