Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Vicepremierul Dragnea a anunţat la Turţ renegocierea accizei pentru pălincă

Dragnea_Liviu_NicolaeVicepremierul Liviu Dragnea s-a întâlnit astăzi în Turţ cu aproximativ 40 de producători de pălincă din zonă, acesta promițând că va începe renegocierea accizei cu Uniunea Europeană.

Vicepremierul a fost însoțit de sociologul Vasile Dîncu, senatorul Valer Marian, deputatul Erdei Istvan, prefectul Eugeniu Avram, și a fost întâmpinat de reprezentanții Federației Producătorilor de pălincă, prin președintele Gheorghe Ciocan. De asemenea, au fost prezenți directorul APIA Satu Mare, Gabriel Leș, directorul DJAOV Ioan Sabou, directorul Direcției Agricole, Ioan Cioltean, etc.

Preşedintele Federației Producătorilor de Palincă din Nord Vest, Gheorghe Ciocan. i-a înmânat vicepremierului Liviu Dragnea, un memoriu cu problemele producătorilor și cu solicitările acestora, amintind că problema accizării a apărut după aderarea României la Uniunea Europeană.

Dragnea a spus că va face demersuri pentru renegocierea accizei la pălincă. Reglementările în vigoare au fost stabilite prin Tratatul de Aderare a României la Uniunea Europeană, când s-au acceptat aproape orice condiţii. Vicepremierul va avea discuţii şi cu ceilalţi miniştri, el promiţând că-i va ajuta pe producătorii de pălincă.

Producătorii de pălincă solicită reducerea accizei la 1,65 lei/litru, scutirea de la plata acesteia a pălincii produsă pentru comun propriu, în limita a 200 de litri, la o tărie de 50 de grade, desfiinţarea antrepozitelor fiscale şi funcţionarea pălinciilor în regim de prestări servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.