Ultima actualizare: azi, 10:26

Locale

Victorie mare pentru CSM Satu Mare, în fața rivalelor de la Arad (Galerie FOTO)

csm satu mare, icim arad semifinale (40)Jucătoarele CSM Satu Mare au obținut duminică o victorie extrem de importantă în fața adversarelor de la ICIM Arad, reușind să ducă lupta pentru finală în meciul decisiv, și  datorită suportului publicului, care a creat o atmosferă de zile mari, în sala LPS.

Dan Fleșeriu, antrenorul CSM Satu Mare, începe partida cu Annemarie Părău, Utahya Drye, Hajnalka Szlimak, Shanika Freeman și Khadijah Whittington. Primul atac aparține sătmărencelor, însă pe fondul câtorva ratări ICIM se distanțează repede la 6 puncte.

Jucătoarele CSM sunt foarte motivate și treptat preiau conducerea partidei, pe care nu o mai pierd până la fluierul de final al arbitrilor, controlând meciul de la un cap la altul. Elevele lui Fleșeriu se distanțează în primul sfert și la 11 puncte, scor 19-11, moment în care tehnicianul de la ICIM Arad, Dan Moraru, solicită time out.

Sătmărencele încep foarte bine și sfertul secund, nelăsându-le pe adversare să înscrie până în minutul patru, când Givens este faultată și transformă cele două aruncări libere, scor 27-18. CSM intră la vestiare cu un avantaj de 7 puncte, 35-28.

În partea a doua a meciului, începe să conteze și deciziile dubioase ale arbitrilor pentru ambele părți, însă sătmărencele reușesc să gestioneze bine partida. Shanika Freeman primește un cot în abdomen, resimțindu-se destul de tare, fiind scoasă de pe teren, existând posibilitatea ca aceasta să nu fie aptă de joc pentru meciul de miercuri. De altfel, jocul foarte agresiv făcut de arădence și lăsat nesancționat de arbitri le-a incomodat pe jucătoarele CSM.

Sătmărencele reușesc să încheie partida victorioase, fiind susținute de o sală plină de suporteri, care pe final s-au ridicat cu toții în picioare și au scandat numele echipei. Elevele lui Fleșeriu își adjudecă trei sferturi, impunându-se cu scorul de 65-57 (21-16, 14-12, 14-15, 16-14).

Antrenorul Dan Fleșeriu a remarcat aportul important al publicului, precizând că urmează un meci decisiv foarte dificil la Arad, adversarele pornind cu prima șansă, fiind mai experimentate, iar partida se va juca în deplasare.

Urmează la Arad un meci foarte greu. Acolo am jucat destul de slab, în primul meci. Șansele sunt favorabile Aradului pentru că au o echipă mai experimentată. Dacă reușim totuși să valorificăm atuurile noastre, am putea merge și acolo la victorie. Freeman s-a accidentat rău, sper să nu fie o ruptură la nivelul musculaturii de la abdomen, dar nu cred că ne vom putea baza miercuri pe ea. Aradul joacă foarte, foarte dur, iar arbitrii protejează puțin echipa Aradului pentru că au șase jucătoare și să nu iasă nimeni cu cinci faulturi. În rest nu cred că au influențat jocul. Fetele au luptat. Bravo lor! Ultimele trei meciuri le-am câștigat datorită publicului, care ne împinge pur și simplu de la spate”, a declarat Dan Flaseriu.

Pentru CSM au înscris: Annemarie Părău 21p, Shanika Freeman 18p, Utahya Drye 11p, Khadijah Whittington 8p, Monica Ivan 4p, Hajnalka Szlimak 3p.

Meciul decisiv se va desfășura miercuri, 24 aprilie, la Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.